Bakić: DPS-GB-SD kadar oštetio budžetske obaveznike za više hiljada eura

 Bakić: DPS-GB-SD kadar oštetio budžetske obaveznike za više hiljada eura

Foto: Demokrate

Odbornica Demokrata u SO Kolašin Zorana Bakić, u saopštenju za javnost, navodi da je vladajuća struktura grada na Tari kreirala sopstveni radio a da Savjet tog tijela rasipa sredstva građana Kolašina. Iz tog razloga, navodi Bakić, pozivaju predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića i predsjednika SO Kolašin Milana Đukića da odmah bez odlaganja podnesu neopozive ostavke.

Saopštenje odbornice Bakić, prenosimo u cijelosti:

I pored činjenice da smo više od godinu dana upozoravali na brojne nezakonitosti oko formiranja RTV Kolašin, koaliciona vlast koju čine DPS-GB-SD, i pored naših upozorenja kreirala je sopstveni radio na čijem čelu se nalazi partijski poslušnik i sijač govora mržnje, Dragoslav Jeknić-Šaft.


Tako, ovih dana članovi Savjeta sami u javnosti govore o svom nezakonitom radu. Uprkos tome što je ovaj organ upravljanja sastavljen od članova koji nemaju nikakve veze sa novinarstvom, djelujući partijski sami su obesmislili rad ovog opštinskog preduzeća za čije osnovanje se zdušno zalagao predsjednik opštine Milosav Bulatović i predsjednik skupštine opštine Milan Đukić, što dokazuju i tonski zapisi sa sjednica lokalnog parlamenta.


Dužnost nam je da upoznamo građane Kolašina kako Savjet njihova sredstva rasipa pokrivajući svoje brojne kriminalne radnje zbog partijskog kadra DPS-GB-SD Dragoslava Jeknića Šafta. 


Naime, uprkos činjenici da je Jeknić imenovan za vršioca dužnosti RTV-a u vrijeme kada ovo preduzeće formalno pravno nije ni postojalo, pravne vratolomije od tog perioda samo su se gomilale i sada došle na naplatu.


Imenujući Jeknića za vd-a direktora Savjet koji su izabrali DPS- Grupa birača i SD je namjerno propustio da izvrši svoje obaveze koje se odnose na zaključenje ugovora o radu sa pomenutim, da istog prijavi poreskoj upravi ali i da utvrdi posebnom odlukom koeficijent i visinu naknade koja pripada direktoru.


Umjesto toga, kao rezultat rada Savjeta, kako smo saznali od pojedinih članova, dobili smo novčanu kaznu u iznosu od 2.000 eura za nepravilnosti utvrđene od strane inspekcije. Međutim, obesmišljavanju zakona nije kraj. Naprotiv, Jeknić je pored naknade koju je uzimao za angažman u radiju, otišao korak dalje pa sebe prijavio kao nezaposleno lice na ZZZCG kako bi  ostvario pravo na naknadu kao nezaposleno lice, ali ni tu se nije zaustavio već je svih ovih mjeseci  paralelno bio angažovan kao nastavnik likovnog, u nekoliko osnovnih škola, zbog čega je kažnjena i jedna od škola u istom iznosu od 2000 eura. 

Partijski kadar DPS-GB-SD je protivzakonito koštao poreske obveznike više od 5000€. 

Dakle, građani moraju znati da je ovaj funkcioner mjesečno ostvarivao prihode u iznosu iznad 1000 eura od novca koji pripada svima nama, dok  lokakna vlast na čelu sa Bulatovićem, nastavlja da vrijeđa inteligenciju svih nas prećutno prihvatajući sve protivpravne radnje ovog preduzeća.

Postavlja se pitanje ko će platiti sve ove kazne i ko će snositi i zakonsku i političku odgovornost zbog nemjerljive štete građanima Kolašina, koji su napravili koalicija DPS-GB-SD. 

Pozivamo ih da sve kazne plate od sopstvenih plata i iz sopstvenog džepa jer su se zdušno zalagali za formiranje ovakvog radija čije osnivanje je pratilo brojne nezakonitosti. 

Dosta su građani Kolašina plaćali greške neodgovornih predstavnika vlasti, stoga pozivamo Milosava Bulatovića i Milana Đukića da odmah, bez odlaganja, podnesu neopozive ostavke.

Avatar

Admin

Pročitajte još