Bakić: Vladajuća koalicija je odgovorna što se sijač mržnje našao na čelu RTV Kolašin

 Bakić: Vladajuća koalicija je odgovorna što se sijač mržnje našao na čelu RTV Kolašin

Foto: Demokrate

Odbornica Demokrata u SO Kolašin, Zorana Bakić, u saopštenju za medije a povodom izbora VD direktora RTV Kolašin Dragoslava Jeknića- Šafta kaže da je on osvjedočeni sijač mržnje. U saopštenju Bakić takođe navodi da su odbornici vladajuće koalicije DPS-GB-SD i pored upozorenja od strane Demokrata glasali Savjet radija, odnosno, kako kaže, dali su podršku Dragoslavu Jekniću- Šaftu. 

Saopštenje odbornice Demokrata prenosimo u cjelosti: 

Iako je po našu opštinu ne tako srećan splet okolnosti uticao na to da Dragoslav Jeknic Šaft bude u sferi javnog interesovanja, javnosti radi moram podsjetiti na činjenicu da su Demokrate još prije godinu dana upozorile koalicionu vlast koju čine DPS-GB-SD da ne glasaju za ovakav Savjet RTV Kolašin, jer će upravo taj Savjet izabrati Jeknića na funkciju direktora radija.  

Oni koji danas čine ovu vlast,  a zadnjih dana se međusobnim licemjernim i prizemnim prepucavanjima , pokušavaju oprati od Jeknića, ili misle da su građani Kolašina kratke pameti ili nijesu svjesni svoje odgovornosti tj bolje reći neodgovornosti.

Dobro je  makar što su najodgovorniji ljudi kolašinske koalicije u međusobnom blaćenju javno priznali da sve vrijeme rade nezaoknito i protiv interesa građana Kolašina.

Dakle, Odbornici DPS-GB-SD su i pored naših upozorenja glasali Savjet radija, odnosno znali su da su drugim riječima dali podršku Dragoslavu Jekniću  Šaftu i samim tim su direktno odgovorni što se osvjedočeni sijač mržnje našao na funkciji VD direktora RTV Kolašin, čime su mu omogućili da vrši brojne nezakonitosti u svom radu koje ovih dana pokušva bezuspješno odbraniti.

Tako i pored činjenice da iza gospodina Jeknića stoji koalicija na vlasti, on mora znati, da obzirom na činjenicu da obavljam funkciju odbornice u lokalnom parlamentu želim da istaknem da ću se i ubuduće baviti lokalnim emiterom RTV Kolašin ali i pravnim besmislicama organa upravljanja ovog opštinskog preduzeća na čelu sa njim.
Kada smo kod poznavanja Zakona o elektronskim medijima dužna sam da građane Kolašina upoznam sa postupanjem Savjeta ovog emitera koji je po ko zna koji put pogazio zakon na koji se poziva  vd direktor, ali i Statut te time sebe proglasio za direktora prije sprovedenog javnog konkursa.

Tako, iz zapisnika sa treće sjednice RTV-a Kolašin možemo vidjeti da je pod tačkom deset dnevnog reda usvojena Odluka o stavljanju na javnu raspravu Programa rada RTV Kolašin 2020-2023. Primjenjujući svoje elementarno znanje iz ove oblasti želim da upoznam građane Kolašina da je predmet javne rasprave koja im je uskraćena u trajanju od 45 dana zapravo trebao da bude Predlog programskih obaveza za ugovorni period, koji je preduslov za potpisivanje Ugovora o pružanju javnih usluga sa opštinom Kolašin.

Svima je očigledno je da ovdje problem sa znanjem ima gospodin Jeknić i ekspertski Savjet radija koji ne vlada dobro predmetnom materijom, ali  i ne poznaje sadržinu Statuta koji je sam donio.

U prilog ovoj tvrdnji citiraću član 48 Statuta kojim je definisano da „kandidati za izbor direktora pored dokumenata predviđenih zakonom prilikom prijave na javni konkurs za izbor direktora dužni su dostaviti Plani program rada za prvu godinu predviđenog mandata“.

Na kraju, što se tiče finansijskih sredstava javnost ćemo blagovremeno upoznati da li je riječ samo o 6. 000 eura ili je taj iznos u prethodnom periodu ipak bio mnogo veći ali i koliko je novca utrošeno za plate vd direktoru bez adekvatnog pravnog pokrića za isplatu istih.

Avatar

Admin

Pročitajte još