U poslednje tri godine 3 slučaja paljenja vozila i 14 slučajeva lomljenja stakala

 U poslednje tri godine 3 slučaja paljenja vozila i 14 slučajeva lomljenja stakala

Foto: Služba zaštite

Slučaj paljenja vozila Đorđija Bakovića, u fazi je kvalifikovanja djela pred ODT Kolašin, saopšteno je iz Uprave policije za Portal Kolašin.

„Obaviještena je osnovna državna tužiteljka u Kolašinu koja je naložila da na lice mjesta izađe vještak pirotehničke struke sa kojim su policijski službenici kriminalističke policije i izvršili uviđaj. Nakon sačinjavanja izvještaja od strane vještaka, isti će biti dostavljen postupajućoj tužiteljki koja će kvalifikovati djelo“, navodi se u zvaničnom odgovoru UP koji je dostavljen portalu Kolašin.

Inače, u gradu na Tari, lomljenje i podmetanje požara na vozilima nije nepoznanica, što je i potvrđeno odgovorom iz UP.

„U Kolašinu su u posljednje četiri godine registrovana tri slučaja podmetanja požara na vozilima i to jedno u 2018. godini i dva u 2019. godini. U sva tri slučaja nadležni tužilac djela je kvalifikovao kao oštećenje tuđe stvari koje se goni po privatnoj tužbi. Takođe registrovano je 14 slučajeva oštećenja vozila i to najčešće lom vjetrobranskog i bočnih stakala, da se u svim slučajevima radilo o oštećenjima tuđe stvari i da su dva slučaja policijski službenici identifikovali počinioca“, saopšteno je iz UP za Portal Kolašin.

Podsjećanja radi, iz Uprave policije saopšteno je da Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Kolašin 3. marta u 05.25 časova obaviještena da je došlo do požara na pmv marke Audi A3, vlasništvo Đ.B. iz Kolašina koje je bilo parkirano ispred stana. Na lice mjesta upućena je patrola policije i vatrogasna služba koja je lokalizovala požar.

Avatar

Admin

Pročitajte još