Bečić posjetio tri vjerske zajednice u Baru

 Bečić posjetio tri vjerske zajednice u Baru

Foto: Twitter

Predsjednik crnogorskog parlamenta posjetio je danas tri vjerske zajednice u Baru, gradu koji je, kako je napisao na Tviteru, bio i ostao kao sredina koja na najbolji način svjedoči održivost multikonfesionalnog i multietničkog sklada i suživota.

U odvojenim sastancima, Bečić je razgovarao sa protojerejem-stavroforom Slobodanom Zekovićem i sveštenstvom, sa mons. Rok Đonlešajem, barskim nadbiskupom, kao i sa glavnim imamom džamije Selimija, Mujdinom ef. Milaimijem i predsjednikom Odbora Islamske zajednice u Baru, Ćazimom Alkovićem.

Tokom posjete, Bečić je ocijenio da je „Bar uvijek bio prepoznat kao sredina koja na najbolji način svjedoči održivost i neophodnost multikonfesionalnog i multietničkog sklada i suživota, kao najčvršćih temelja građanske Crne Gore“.

On je naglasio da je „naša zajednička obaveza da gradimo mostove saradnje jer samo građanska Crna Gora može biti jaka Crna Gora“.

Predstavnici sve tri vjerske zajednice bili su jedinstveni u ocjeni da je njihova međusobna saradnja i uvažavanje najbolji primjer multikonfesionalnog sklada crnogorskog društva.

Tokom sastanka sa mons. Đonlešajem, predsjednik Bečić posjetio je kapelu posvećenu Bogorodici, kao i brojne relikvije. Takođe, on je prilikom posjete Islamskom kulturnom centru, obišao biblioteku, vrtić i kongresnu dvoranu.

Bečić je zaključio da posjetom iz Bara nosi poruke mira, ljubavi, vjerskog i nacionalnog sklada i suživota, koje predstavljaju najčvršći stub crnogorskog društva na kojem mora počivati njegova budućnost.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još