Bečić: Skupština će raditi na poboljšanju položaja OSI

 Bečić: Skupština će raditi na poboljšanju položaja OSI

Foto: Skupština CG

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koji se obilježava danas, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa predstavnicima NVO posvećenim zaštiti prava osoba sa invaliditetom Marinom Vujačić Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore Goranom Macanovićem, Savez slijepih i Milisavom Koraćem, Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“.

Konstatujući složen položaj osoba sa invaliditetom u crnogorskom društvu, Bečić izrazio je spremnost da novi skupštinski saziv, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, pruži doprinos unapređenju položaja OSI.

Osvrnuvši se na dosadašnju konstruktivnu saradnju Parlamenta sa navedenim nevladinim organizacijama, on je izrazio otvorenost za nastavak i intenziviranje saradnje na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela.

Sastanak je bio prilika za razgovor o položaju osoba sa invaliditetom, kao i o poteškoćama sa kojima se suočavaju u ostvarivanju svojih prava.

U tom kontekstu, Bečić naveo je da je u cilju olakšanog boravka licima sa invaliditetom u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore, pored pristupne rampe, obezbijeđeno i mjesto sa kojeg se moguće direktno obratiti.  

Sagovornici su upoznali Bečića sa aktuelnim projektima, izrazivši očekivanje da će Skupština Crne Gore nastaviti sa aktivnostima na stvaranju pretpostavki, koje će u potpunosti  omogućiti nesmetane uslove za kretanje i rad osoba sa invaliditetom. 

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još