Borovinić Bojović: CG blizu totalnog zaključavanja, još 5000 ruskih vakcina stiže sjutra

 Borovinić Bojović: CG blizu totalnog zaključavanja, još 5000 ruskih vakcina stiže sjutra

Foto: FOS Media

Komično je što nas opozicija napada, a dosta se i politički se manipulisalo oko vakcina i vakcinacija, smatra ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je u emisiji Slobodna zona na Televiziji Prva saopštila da u Crnu Goru sjutra stiže još 5.000 ruskih vakcina, a stići će i 30.000 kineskih vakcina. 

„Vakcine koju stižu u crnu Goru su u potpunosti efikasne“, navela je Borovinić Bojović. 

Ministarka je istakla da je Crna Gora blizu zaključavanja.

„Imali smo problema sa poštovanjem mjera i sigurna sam da će preduzete aktivnosti dati svoj rezultat“, dodala je ona.

Popunjenost u bolnicama je, kako je rekla, na značajno većem nivou, u odnosu na period prethodne vlasti. 

„Zdravstveni sistem jeste opterećen, a mi smo uvećali kapacitete za 30 postelja u Podgorici i Nikšiću. Pacijenti su smješteni u izolacionim apartmanima, a ako je neki pacijent ortopedski onda je logično da će biti liječen na matičnom odjeljenju“, navela je ona. 

Građani koji se odluče na vakcinaciju primaju dvije doze.

„U periodu između primanja dvije doze moraju se paziti. Ove mjere će još biti na snazi i moramo ih poštovati. Moramo shvatiti individualnu odgovornost, i bez obzira na mukotrpnost poštovanja to je jedini i sigurni način zaštite“, istakla je Borovinić Bojović. 

Na konstataciju novinara da premijer i ostali državni zvaničnici ne poštuju mjere, i to na javnim mjestima, Borovinić Bojović je podsjetila da se već tim povodom oglasila i da je njena preporuka bila da svi treba da imaju ličnu odgovornost, bez obzira nau funkciju u društvu.

„Smatram da svi treba jednako da se ponašamo“, poručuje ona. 

Napadi na mene i Vesnu Bratić ničim izazvani i politikanski

Borovinić Bojović takođe je kazala da su napadi na nju i njenu koleginicu Vesnu Bratić politikanski i ničim izazvani 

„To nam samo oduzima vrijeme, posebno sad kad je situacija takva kakva jeste. Iza toga se kriju loše, političke namjere i krajnje je maliciozno napadati nas za nešto za šta je kriva prethodna vlast, odnosno oni koji nas optužuju. Mada, začudila bih se da nas nijesu napadali, ali napad je najbolja odbrana, očigledno. Kako to da nikad nije prozvao ministra Hrapovića, a svi mi dobro znamo koji su bili rezultati njegovog rada. On nikad nije došao u Klinički centar, da makar pita šta se tamo dešava“, tvrdi Borovinić Bojović. 

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još