Božić nas ujedinjuje oko tradicionalnih vrijednosti pravde, razumijevanja i zajedništva

 Božić nas ujedinjuje oko tradicionalnih vrijednosti pravde, razumijevanja i zajedništva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića čestitku sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz želje da dane Hristovog rođenja proslave u miru i spokojstvu zajedno sa svojim porodicama, s komšijama i prijateljima, vodeći računa o sopstvenom i zdravlju drugih.

„Crnogorsko društvo vjekovima baštini univerzalne postulate humanosti, mira i tolerancije. Božić, praznik koji donosi svjetlost vjere, nade i ljubavi, koji nas ujedinjuje oko tradicionalnih duhovnih vrijednosti pravde, razumijevanja i zajedništva, prilika je da na to podsjetimo i da snažno afirmišemo tu istorijsku vertikalu savremene Crne Gore, koja je na sigurnom evropskom putu.

Neka nam i ovi sveti dani budu podstrek za odlučnije i odgovornije djelovanje na izgradnji otvorenog, demokratskog, multietničkog, bogatijeg društva, utemeljenog na ovim znanjima, na punoj slobodi, sposobnosti i inventivnosti ljudi, na poštovanju ljudskih prava, na solidarnosti i svim drugim moralnim i etičkim načelima, na dobrobit svih naših građana, i naše države Crne Gore“, naveo je Đukanović.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još