Kolašin – Broj novozaraženih ubrzano u porastu

 Kolašin – Broj novozaraženih ubrzano u porastu

Foto: FOS Media

Broj novoinficiranih u Kolašinu je u rekordnom skoku i beleži čak 16 novih slučajeva u protekla 24 sata i jedan smrtni ishod. Prema poslednjem presjeku broj aktivnih slučajeva je 82, broj oporavljenih 85 i četiri smrtna slučaja.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i dostavile rezultate za 2174 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 711 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

„Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 7 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Cetinja (2), Bijelog Polja, Andrijevice, Podgorice, Kolašina i Žabljaka od kojih je najstariji imao 86 (1934 godište) a najmlađi 46 godina (1974). Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 347 a od početka godine 356“, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Podsjećanja radi, od ponedeljka Kolašin je prešao u II grupu shodno nedeljnom prijeseku te je saopšteno iz IJZ da je prelazak u grupu 2 u skladu sa trenutnim opštinskim stopama incidencije što znači da je stopa između 400 i 799 tako da su uvedene sledeće mjere:

  • Ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22:00 sata;
  • Ograničavanje uslova rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i sl.) budu najviše dvije osobe;
  • Obaveza striktnog poštovanja razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada lica sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

Brzi testovi i testovi na anti-tjela u kolašinskom Domu zdravlja

Kako je nedavno saopšteno iz Doma zdravlja Kolašin u toj ustanovi sada je moguće uraditi brzi test na COVID-19 virus, a takođe očekuju i isporuku testova na anti-tjela, pa će ubuduće stanovnicima Kolašina biti znatno olakšano u procesu dijagnostike.


Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još