Brzi test na COVID dostupan u kolašinskom Domu zdravlja

 Brzi test na COVID dostupan u kolašinskom Domu zdravlja

Brzi antigen testovi na virus COVID -19 od sada se mogu uraditi i u kolašinskom Domu zdravlja, izjavila je za Pobjedu direktorica te ustanove Jelena Zindović dodajući da testiranje obavljaju dva medicinska tehničara koja su za to obučena, a sve što se dešavalo proteklih dana, povećalo je interesovanje za testiranje.

Prema riječima Dr. Zindović prvog dana su urađena dva testa i objašnjava da rješenje o samoizolaciji izdaje zdravstveno-sanitarni inspektor, a obaveza ljekara je da kaže ili saopšti koliko se poštuje mjera ili da izda potvrdu kojom se opravdava odsustvo kod poslodavca.

Ona je takođe u razgovoru za Pobjedu, podsjetila da je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa ali da će toj ustanovi trebati još vakcina.

„Imamo prošlogodišnje spiskove za vakcinaciju ali već možemo konstatovati da ima dodatnog interesovanja za vakcinaciju protiv sezonskog gripa. Trebaće nam više vakcina i mi ćemo to obezbijediti. Osim u Domu zdravlja, organizujemo vakcinisanje i u zdravstvenim punktovima na seoskom području. Tako smo juče završili vakcinisanje u Barama Kraljskim“, kazala je Zindović.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još