Bulatović: Vlast koja vrši sporna imenovanja i degradira lokalne institucije od danas više nema moju podršku

 Bulatović: Vlast koja vrši sporna imenovanja i degradira lokalne institucije od danas više nema moju podršku

Foto: Portal Kolašin

Tokom današnjeg zasjedanja lokalnog parlamenta, skupštinska većina koju čine DPS, Grupa Birača i SD izgubila je još jednog odbornika, nakon što je Jelena Bulatović iz SD-a saopštila da napušta tu stranku i da će u buduće u kolašinskom parlamentu djelovati kao nezavisna odbornica.

„Netransparentnost u radu, te loši koalicioni i međuljudski odnosi, su definitivno nešto što me lično i ljudski obeshrabruje da sa takvim odnosom Kolašin ima svijetlu budućnost“, kazala je Bulatović obrazlažući napuštanje stranke dodajući da je Predlog Odluke o budžetu za 2021. godinu jasan pokazatelj da on nije razvojni i u interesu svih građana, već je rađen na sličan način kao i prethodnih godina.

„Vlast koja je nefunkcionalna i koja preko medija primitivnim rečnikom rješava unutarkoalicione probleme, koja nezakonito donosi odluke, vrši sporna imenovanja i degradira lokalne institucije od danas više nema moju podršku“, istakla je ona .

Bulatović je takođe kazala da su „brojne nezakonitosti, partijska zapošljavanja, sporna kadrovska rešenja, namirivanje ličnih i partijskih interesa, nešto što su suštinski bili prioriteti aktuelne kolašinske vlasti“.

Na kraju Bulatović je istakla da je prethodnih godina pružala podršku aktuelnoj vlasti u nadi da je sve što se dešavalo i dešava samo posledica , kako je kazala, nesnalaženja i da će se vremenom stvari postavljati na svoje mjesto. Međutim, istakla je ona, jasno je da je to bilo iluzorno očekivati.

Podsjećanja radi, Bulatović je druga odbornica iz vladajuće većine koja je napustila svoju partiju i ubuduće delovaće kao nezavisna odbornica. Prije nekoliko mjeseci dr Momčilo Vukčević koji je bio odbornik DPS-a napustio je tu stranku, pa tako sada vladajuća koalicija umjesto 18, ima 16 odbornika.

Avatar

Admin

Pročitajte još