Centar Kolašina dobio struju, bez napajanja i dalje Ski centri i neka prigradska naselja

 Centar Kolašina dobio struju, bez napajanja i dalje Ski centri i neka prigradska naselja

Nakon skoro 48 sati bez napajanja električnom energijom na teritoriji opštine Kolašin, za Portal Kolašin iz CEDIS-a detaljno su objasnili šta se dešavalo na elektro mreži toj opštini.

„Jutros oko 8 sati počelo je postepeno uključivanje djelova opštine Kolašin. Grad je napajanje dobio oko 8:30h, dok su i dalje bez napajanja dalekovodi 10kV: Srbuša, Lugovi, Jezerine, Trebaljevo, Rovca i Crkvine“, navodi se u odgovoru CEDIS-a dodajući da je bez napajanja i naselje Drijenak.

„Ekipe su na terenu i radiće na otklanjanju ostalih oštećenja, kako bi do kraja dana napajanje u ovoj opštini bilo stabilizovano“, ističe se u odgovoru dostavljenom našem portalu.

Iz CEDIS-a podsjećaju da je Kolašin sasvim ostao bez električne energije u subotu zbog oštećenja 35kV dalekovoda sa kojih se ova opština napaja iz pravca Mojkovca i iz pravca Podgorice.

„Oštećenja su mahom posljedica olujnog nevremena koje nanosi drveće i ostalo rastinje na mrežu. Takođe, vlažni snijeg koji se “lijepi” na vodove i “obledica”, stvaraju dodatno opterećenje usljed čega mreža popušta. Loši vremenski uslovi, nepristupačnost mreže zbog sniježnih nanosa, naporni i rizični poduhvati na terenu, doveli su sinoć ekipe na ivicu izdržljivosti“, kazali su iz PR službe CEDIS-a.

„Ističemo da je mreža pripremljena za zimske uslove, raščišćene trase dalekovoda, revitalizovani brojni dalekovodi naročito prema ruralnom području sjevernih opština, ali ekstremni vremenski uslovi učinili su svoje“, napominju iz te kompanije i mole korisnike za razumijevanje, uz uvjeravanje „da smo i u prethodnom periodu u dijelu preventivnih radova, i tokom ova dva dana uradili sve kako bi stabilizovali naponske prilike“, zaključuje se u odgovoru Službe za korporativne komunikacije – CEDIS.

Avatar

Admin

Pročitajte još