Crna Gora ne može zaboraviti pomoć koju nam je Slovačka uputila

 Crna Gora ne može zaboraviti pomoć koju nam je Slovačka uputila

Foto: Ministarstvo zdravlja

Crna Gora i Slovačka imaju tradicionalno prijateljske odnose, a međusobna solidarnost i jedinstvo imperativ su kojeg se u narednom periodu moramo držati kako bi svijet kao pobjednik izašao iz krize uzrokovane pandemijom, zaključeno je tokom susreta ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i ambasadora Slovačke Borisa Gandela.

”Ne možemo zaboraviti donacije i pomoć koju nam je Vaša zemlja uputila, a to nastavlja da čini i ovih dana”, rekla je Borovinić Bojović i dodala da će ministarstvo zdravlja u najskorijoj budućnosti raditi na obnovi ali i na uspostavljanju novog Memoranduma o saradnji između dvije zemlje u oblasti zdravstva.

Gandel je kazao da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru kao i da njegova Vlada ostaje privržena istinskim naporima naše zemlje da bude dio evropske porodice.

Iako je COVID19 kriza skrenula fokus sa redovnog funkcionisanja svih društvenih sfera sagovornici su saglasni da briga o zdravlju mora ostati u vrhu prioriteta donosioca odluka jer samo zdrava nacija može doprinositi napretku i razvoju društva u cjelini.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još