Crveni krst Kolašin uz pomoć sugrađana zaokružio humanitarni rad za 2020. godinu (FOTO)

 Crveni krst Kolašin uz pomoć sugrađana zaokružio humanitarni rad za 2020. godinu (FOTO)

Foto: Crveni Krst

Tradicionalna akcija podjele novogodišnjih paketića djeci sa seoskih područja u Kolašin, koja se uspješno realizovala prethodnih godina u saradnji Opštinske organizacije Crvenog krsta Kolašin i provjerenog partnera ADRA CRNA GORA, ove godine dobila je i neku novu energiju i podršku. Pored ADRE, kao pouzdanog partnera, ove godine smo dobili podršku od humanih sugrađana, kazao je Milan Marković, predsjednik Crvenog krsta Kolašin.

„Naime, nekoliko naših sugrađanki i sugrađana, na društvenim mrežama pokrenulo je akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu sa seoskog područja, pa je tako svaki humani građanin mogao dati svoj skroman doprinos i donirati paketić za djecu koja su udaljena od grada i svih dešavanja u njemu. Ova ideja je veoma brzo naišla na lijep odziv, pa je veliki broj naših sugrađana i ljudi iz ostalih gradova dao doprinos akciji, zbog čega smo im nemjerljivo zahvalni. Akcija je pokazala koliko je važno kada samo svi na istom zadatku. Zajedničko djelovanje je jedini ispravan put i primjer kako bi i neke slične akcije u budućnosti trebalo sprovoditi“, istakao je Marković.

Tokom ove akcije, napominje on, u kojoj su zajednički doprinos dali ADRA CRNA GORA i grupa naših humanih sugrađana nošenih idejom zajedničkog djelovanja, podijeljeno je više od 500 paketića djeci svih seoskih škola, djeci sa posebnim obrazovnim potrebama, djeci iz hraniteljski porodica…

„Ova tradicionalna akcija, koja je dodatno osnažena nesebičnim činjenjem naših humanih sugrađana, jedna je od redovnih aktivnosti koje CK Kolašin realizuje svake godine. Nakon posjete svim školama: Lipovo, Gornja Morača, Međuriječje, Manastir Morača i Bare Kraljske, naši volonteri suposjetiti Dom starih u Bijelom Polju, a onda i organizovali posebnu akciju koja se ogleda u pomoći našim starim sugrađanima na seoskom području“, kaže Marković.

Sve ove akcije su poziv humanim ljudima, ističe on, da nam se pridruže kroz njihovo humano djelovanje i kroz snagu zajedničke energije nečiji život, makar za tren, učinimo ljepšim.

„Važno je da zajednički promovišemo naše stare partnere ADRA CRNE GORE, koja već 8 godina upućuje paketiće našoj organizaciji za djecu iz seoskih škola, ali i da ohrabrimo naše sugrađane koji su se spontano okupili preko društvenih mreža i za samo par dana prikupili vise od 300 paketića. Želeći da daju na značaju zajedničkom djelovanju, cjelokupnu svoju aktivnost realizovali su u saradnji sa Crvenim krstom“, istakao je Marković dodajući da zaj osmjeh, tu sreću, tu skromnu riječ zahvalnosti punu iskrene ljubavi, možete dobiti samo od djece u selima…njihova udaljenost od nekih savremenih trendova samo je drugi put da dosegnu do većih dubina ljubavi i sreće prema svakom ljudskom gestu.

Poslednje dane odlazeće godine Crveni krst Kolašina posvetio je najstarijim sugrađanima, koji svoje staračke dane provode u Domu za stare, u Bijelom Polju.

„Trenutno u istom borave 4 osobe sa teritorije naše opštine. Bez obzira na brojnost, naša ekipa ne zaboravlja na njih. Stoga smo im i ove godine, mada na specifičan način, pokazali da su nam zaista važni. Bez obzira na to što je paket “dobre volje” uručen “preko ograde”, to ne umanjuje njegov značaj“, kazao je Marković i poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike u ime OOCK KOLAŠIN I NJENIH VOLONTERA!

Avatar

Admin

Pročitajte još