Demokrate: Sad je jasno zašto se nije pristalo na naš predloga da se na čelu savjeta nađe Darko Drljević

 Demokrate: Sad je jasno zašto se nije pristalo na naš predloga da se na čelu savjeta nađe Darko Drljević

Foto: Demokrate

Opštinski odbor Demokrata Kolašin uputio je saopštenje za javnost a povodom novoizabranog predsjednika Savjeta JU Centar za Kulturu Kolašin.

Saopštenje OO Demokrata prenosimo integralno.

„Da ono što mjesecima ukazujemo kao anomalije lokalne DPS-GB-SD vlasti, svakodnevno se na djelima pokazuje kao tačno. Nažalost, po Kolašin i njegove građane.

Kada samo i na matičnim skupštinskim odborima i sjednicama skupštine ukazivali da aktuelna vlast ima namjeru da izmjenama statuta savjeta Centra za kulturu stvori uslove da nakon ostavke sadašnje direktorice, postavi par-ekselans partijskog kadra koji nema završen VII stepen već višu školu, uvjeravani smo da se bavimo populizmom i netačnim informacijama.

Evo javnosti na uvid saziv sjednice i materijal za istu novoizabranog Savjeta pa neka procijeni ko govori istinu.

Foto: Demokrate Kolašin

Sada novoizabrani predsjednik  Savjeta iako ne još zvanično  ovlašćen  za to, nezakonito zakazuje sjednicu  i predlaže  usvajanje odluke koja  za cilj nema ništa drugo nego srozavanje ugleda  jedne kulturne ustanove.

Tako je za sjutra zakazana sjednica savjeta centra za kulturu na kojoj će se glasati za izmjene statuta, pa s toga pozivamo sve članove savjeta, naročito one koji su pod ogromnim partijskim pritiskom da se odupru ovakvom naumu i spriječe degradiranje ove ustanove koja nipošto ne smije da služi kao poligon za partijska nadgornjavanja unutar kolašinskih partija na vlasti.

Naime, Zakonom je jasno propisano da odluka o imenovanju članova Savjeta može egzistirati u pravnom prometu tek  kad promjene shodno odluci budu registrovane u CRPS. Kako se to u konkretnom slučaju nije desilo, već su  poslednje izmjene uvidom u CRPS za javnu ustanovu centar za kulturu  obavljene 18.03.2020.godine tako sazivanje sjednice Savjeta nije moguće od strane lica koje je to učinilo jer je on i dalje neovlašćen za zakazivanje sjednica, a kamoli za donošenje odluka na tim sjednicama.

Dakle, upozoravamo javnost da je na pomolu novo i grubo kršenje zakona, a sve radi zadovoljenja partijskih interesa.

Sada je i jasno zbog čega se nije pristalo na naš predloga da se na čelu savjeta nađe Darko Drljević proslavljeni karikaturista već ljudi koji sa oblasti kulture imaju veze taman koliko i sa svemirskim brodovima“.

Avatar

Admin

Pročitajte još