Deset proizvođača kolašinskog lisnatog sira dobilo vrijednu donaciju

 Deset proizvođača kolašinskog lisnatog sira dobilo vrijednu donaciju

Foto: NVO Klasterska inicijativa

Nakon potpisivanja ugovora o donaciji duplikatora za mlijeko sa 10 proizvođača kolašinskog lisnatog sira NVO Klasterska inicijativa započela je prije nedelju dana podijelu 40 kompleta posuđa od inoxa za 40 članova Udruženja proizviđača kolašinskog lisnatog sira.

„Uz prateće posuđe poljoprivrednici dobijaju i likvidne termometre za praćenje temperature mlijeka pri sirenju. U cilju unapređenja tehnoloških kapaciteta proizvođača sira biće podijeljeno i 14 muzilica sa pulsatorom“, navode iz te NVO.

Foto: NVO Klasterska inicijativa facebook

Kako je ranije saopšteno, projekat „Standardizacija poljoprivredne proizvodnje u ruralnim oblastima“ u vrijednosti od 40.100 dolara je finansijski podržan od strane ambasade Kraljevine Norveške u okviru programa „Norveška za Vas“.

Cilj projekta je standardizaciju proizvodnje kolašinskog lisnatog sira na 50 poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opština Kolašin i Mojkovac. Kroz projekat je obezbijeđena nabavka vrijedne opreme koja će doprinijeti standardizaciji proizvodnje kolašinskog lisnatog sira: 10 duplikatora, 14 muzilica, 40 kompleta posuđa od inoxa, termometri itd.

Podsjećanja radi, u okviru projekta „Norveška za vas – Crna Gora”, Kraljevina Norveška je u saradnji sa UNOPS-om izdvojila više od 240.000 dolara za projekte unaprijeđenja poslovanja koji će doprinijeti povećanju održivosti i konkurentnosti malih biznisa i otvaranju novih radnih mjesta u 16 opština.

Avatar

Admin

Pročitajte još