Direktorat za vanredne situacije upozorava na nestabilne vremenske prilike

 Direktorat za vanredne situacije upozorava na nestabilne vremenske prilike

Foto: Nedeljnik.rs

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meterološkoj situaciji. 

Kako je saopšteno iz MUP-a, u periodu od 22-26.januara područje Crne Gore će dominantno biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na teritoriji naše države i u regionu.

„U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilnija količina kiše, naročito u periodu od 22-24. januara. Na sjeveru, u planinskim predjelima, smjenjivaće se snijeg, susnježica i kiša. Očekuje se i jak južni vjetar na primorju, dok će na sjeveru kratkotrajni udari imati olujnu jačinu. U periodu od petka do nedjelje (22-24. januara) očekuje se naglo topljenje snijega. Postoji opasnost od podizanja nivoa mora, s povremeno izraženim udarima talasa. Zbog obilnih padavina može doći do povećanja vodotoka rijeka i jezera, a samim tim i mogućih poplava na područjima sa povećanim rizikom“, ističu iz MUP-a.

Za pomenuti period, sistem zaštite i spašavanja će, navode iz MUP-a, podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovim situacijama.

„Građanima su na raspolaganju dežurni brojevi 112 ( Direktorata za vanredne situacije – OKC-a) i 123 (Služba zaštite i spašavanja), putem kojih se mogu informisati o stanju na terenu i o postupanjima u konkretnim situacijama“, poručuju iz MUP-a.

Avatar

Admin

Pročitajte još