Đaci se vraćaju u školske klupe

 Đaci se vraćaju u školske klupe

Foto: Ilustracija

Đaci od prvog do šestog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola u svim crnogorskim gradovima od danas će pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Škole se otvaraju u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu, Cetinju i Žabljaku, odlučeno je nakon novih preporuka i dogovora sa Institutom za javno zdravlje, a na osnovu procjene da su škole u velikoj mjeri bezbijedne.

Kako se navodi, škole će raditi po modelu koji je od početka školske godine usvojilo Ministarstvo prosvjete.

“To znači da će đaci od prvog do šestog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, ali uz konstantne konsultacije i provjere znanja u školi”, naveli su iz Ministarstva.

Škole su izuzete iz dosadašnjeg sistema semafora jer je procijenjeno da su one do sada bile u najvećoj mjeri bezbjedne, kao i zbog svijesti da obrazovanje treba u svakom momentu da bude među prioritetima, prenosi Mina.

“Stanje će se intenzivno pratiti, kako bi se osiguralo da se epidemija u najvećem sistemu nastavi držati pod kontrolom”, poručili su iz Ministarstva.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još