Đukić: Nikola Medenica sinonim za makijavelizam i političku nedoslednost

 Đukić: Nikola Medenica sinonim za makijavelizam i političku nedoslednost

Nakon što je predsjednik SO Kolašin Milan Đukić istupio u javnost povodom izbora direktora RTV Kolašin i kazao da njegova partija neće podržati izbor Jeknića za direktora usledio je niz saopštenja, odnosno reagovanja između Đukića i potpredsjednika Opštine Kolašin Danila Medenice.

Medenica je iznio niz „preporuka“ upućenih Đukiću kako treba da radi, a zatim je predsjednik SO Kolašin odgovorio, kazavši da mu je „dosta da trpi koalicionu blamažu“ zbog Medenice kao i da neće više „da ispravlja Joksima koji drži novine naopako“.

Na odgovor Đukića reagovao je Nikola Medenica, brat potpredsjednika Opštine Kolašin, inače direktor Agencije za zaštitu životne sredine, u drugim medijima, navodeći da je Đukić unizo funkciju predsjednika SO Kolašin.

„Nedostatak demokratskog kapaciteta, nesposobnost vođenja akademske polemike i, naravno, najvažnije od svega, nedostatak argumenata, Đukić je zamijenio vulgarnim i prizemnim uvredama na ličnoj osnovi“, kazao je Medenica dodajući da Đukiću pozicija služi „samo za rješavanje sopstvenih problema“.

Predsjednik SO Kolašin Đukić, danas je odgovorio Nikoli Medenici i njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti:

Da je potpredsjednik Medenica odgovorio na prethodne moje stavove, ne bih dalje polemisao.

Međutim, kada je u pitanju direktor Agencije za zaštitu životne sredine i ličnih interesa, onda ne mogu da prihvatim da me on kao predsjednik OO SD Kolašin iz Podgorice – još jedan kolašinski „vikend političar“, „slika i predstavlja“ javnosti. Saopštenje direktora Medenice liči na scenario za dječiju predstavu koja mene treba da predstavi kao „velikog zlog vuka“ a potpredsjednika Medenicu kao „malu Crvenkapicu“ koja je zalutala u javnu debatu oko lokalnog javnog emitera.

Zbog želje da me predstavi građanima isključivo po svom ukusu, direktor Medenica je zaboravio i šta je bila konkretna tema polemike sa potpredsjednikom Medenicom. Da podsjetim, tema je bila stanje u RTV „Kolašin“ i jasan stav odbornika Grupe birača (GB) da nećemo podržati da direktor lokalnog javnog emitera bude neko ko je javno promovisao političku, nacionalnu i vjersku mržnju. Prizemnim i ličnim saopštenjem o „velikom zlom vuku“ – predsjedniku SO, Medenica pokušava da skrene pažnju javnosti sa njihovog već propalog projekta formiranja partijskog radija, bez obzira što to ne podržavaju građani, GB, pa čak i odbornici SD-a.

Tragikomično je da direktor Medenica koji je u Kolašinu sinonim za makijavelizam i političku nedoslednost, sebe vidi kao vrhunskog autoriteta koji u saopštenjima treba da „vaspitava i uči modernoj politici“, kako on ocjenjuje „nevaspitanog i neukog“ predsjednika SO. Moralne i političke lekcije dijeli neko ko je crnogorski rekorder u broju partija koje je promijenio!

Nikola Medenica, Foto: SD

Te njegove „transfere“ iz jedne u drugu partiju pratili su i vrlo mjerljivi rezultati, pogotovo u TO Kolašin i Agenciji za zaštitu životne sredine, na koje ne može biti ponosan. O ličnom interesu priča neko ko je isključivo zbog ličnih interesa preskakao iz partije u partiju, a obaveze i rezultate u okviru institucija u kojima je angažovan, stavljao u drugi plan.

Ko je „dezorijentisan u politici“ pokazao je period poslije parlamentarnih izbora, ali će pokazati i naše koalicione obaveze u budućem periodu. Sadašnji postupci, kao i ranije „političke sklonosti“ predsjednika OO SD Medenice ne garantuju da on lično može biti čvrst oslonac koalicione vlasti u Kolašinu. Na to ukazuje i poslednje lično istupanje Medenice koje treba da skrene pažnju i sa još jedne činjenice: da jedna odbornica od njih dvoje iz SD-a nije podržala sve odluke koalicione vlasti na poslednjoj sjednici SO, a njihov potpredsjednik Medenica je jedan od predstavnika predlagača tih odluka.

Za razliku od takvog neozbiljnog ponašanja, mi iz GB smo već saopštili da ćemo na narednoj sjednici podržati Odluku o budžetu Opštine za 2021. godinu.

Razumijem da istina boli, ali ona ne treba da izaziva ličnu mržnju zato što sam iznio jasan stav oko javnih politika koalicije i političke odgovornosti najistaknutijih pojedinaca u njoj. U tom smislu bi direktor Medenica trebao da se ugleda na kadrove SD-a u Kolašinu koji nikada nijesu imali lični animozitet već isključivo kvalitetnu saradnju sa mnom i GB.

Potpredsjedniku i direktoru Medenici ranije nijesam bio onakav kakvog su me pokušali „naslikati“ u svojim saopštenjima onda kada je trebalo da podržim i stanem iza kvalitetnih ideja i predloga SD-a, a za koje oni nijesu imali ličnog i političkog autoriteta i snage da ih nametnu u koaliciji ili kroz pojedine odluke SO. Bez obzira na demonstraciju lične frustracije i mržnje, ja ću da nastavim dosadašnju kvalitetnu saradnju sa ljudima iz SD jer sam koaliciju u Kolašinu sklopio sa, do sada, odgovornom partijom, a ne njenim neozbiljnim pojedincima.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još