DPS: Za velikosrpski nacionalistički pir na ulicama Kolašina odgovoran Krivokapić

 DPS: Za velikosrpski nacionalistički pir na ulicama Kolašina odgovoran Krivokapić

Foto: Screenshot

,,Čega se plašimo? Neće Crna Gora postati druga srpska država“ reče novi premijer Zdravko Krivokapić na početku svog mandata. Ove riječi su grubo demantovane samo nekoliko minuta nakon što su izrečene, kada su u Kolašinu i drugim gradovima Crne Gore, pristalice njegove vlade otpočele “slavlje”, koje je mnogo više naličilo nacionalističkom piru, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista Kolašina.

“Mučno je bilo gledati kako se formiranje Vlade Crne Gore, slavi trobojkama i zastavama susjedne države, a bez zastave države čija se vlada formira. Mučno je bilo slušati kako se obilježava formiranje Vlade Crne Gore uz stihove pjesme ,,Veseli se srpski rode“ i pokliče ,,Kosovo je Srbija” i “Ne damo Kosovo“. A sve uz nepoštovanje epidemioloških mjera Vlade, na čijem je čelu sada novi predsjednik. Zato na prve rezultate ove izvršne vlasti građani neće čekati 100 ili 200 dana već će ih osjetiti za desetak, kada nam ponovo skoči broj zaraženih zbog neodgovornih pojedinaca koji krše mjere, kako je uostalom to do juče radio i sam Krivokapić“, navode oni.

“Dobili smo Vladu koja je, čim prije, u noći formiranja stvorila atmosferu u kojoj su se građani Kolašina i ostalih gradova osjećali kao na nijesu u Crnoj Gori već u nekoj drugoj državi. Dobili smo Vladu koja je samo nekoliko trenutaka po formiranju zgazila na međunacionalni sklad i počela dubiti razlike. A odgovornost je na Krivokapiću. Jer su oni ljudi koji su prošle noći gazili svoju a klicali tuđoj državi, ohrabreni nizom njegovih postupaka: od toga da se i sam u kampanji klanjao tuđinskim zastavama, preko izjava o “dvije srpske države”, forsiranja političkog pravoslavlja, do postavljanja na čelo najkompleksnijeg resora osobe koja sama sebe identifikuje kao četnika“, kazali su iz DPS Kolašin.

Teško i tužno sinoć je bilo biti pripadnik nacionalnih manjina i Crnogorac u Crnoj Gori, navode oni i dodaju:

A za to treba građani da zahvale Krivokapiću jer je on doveo u zabludu ove ljude koji su se ponadali da su zaspali u multinacion-alnoj, a probudili se u velikosrpskoj državi.

“U velikoj su zabludi: ovo je Crna Gora. Zato poručujemo građanima Kolašina da ćemo se sada još odlučnije i beskompromisnije boriti za očuvanje tekovina državne samostalnosti, borićemo se za buđenje nacionalne svijesti i nacionalnog ponosa, borićemo se za očuvanje međunacionalnog sklada. Borićemo se za našu građansku i multinacionalnu Crnu Goru“, zaključuju iz kolašinskog DPS.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još