„Ili ja ili bager“: Kad Đedo brani rijeke-brani ih golim životom

 „Ili ja ili bager“: Kad Đedo brani rijeke-brani ih golim životom

Foto: PCNEN – Instagram

Fotografija Predraga Šćepanovića, poznatog u svom kraju kao Đedo, obišla je društvene mreže-hrabri Rečinjanin legao je pred bager sprečavajući mašinu da prođe prema gradilištu gdje se ugrađuju cijevi na mHe Skrbuša.

Mještanin sela Rečine jedan je od brojnih koji prethodnih mjeseci protestuje protiv izgradnje mHe u ovom kolašinskom selu. Pošto je odlučio da golim životom brani prirodu i sve što je, kako kaže, lijepo u njegovom selu, sada poručuje da će „non stop ležati po putu, ako treba“. 

„Ja sam u ime svih Rečinjana stao ispred bagera, a svi Rečinjani koji su protiv izgradnje bi isto uradili da su tu bili. Svojim golim životom branićemo naše rijeke koje su naše svetinje, i to ne samo ovdje nego rijeke čitave Crne Gore“, kaže Šćepanović u izjavi za FOS. 

Ističe da je branitelja rijeka čak i više nego što se predstavlja. 

„Ima nas mnogo više po spiskovima nego što to prikazuje suprotna strana, a investitor je obećao ako nas bude jedan više da će povući sve mašine. Ja im lično ništa ne vjerujem“, navodi Šćepanović. 

Prema njegovim riječima, što se tiče protesta za odbranu rijeka očekuje zatišje pred buru. 

„Dolazile su i policija i komunalna, a iz inspekcije kažu da ovaj problem moraju da riješe institucije sistema. Od gradonačelnika ne očekujem ništa. Mi ćemo se i dalje boriti“, zaključuje Šćepanović. 

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još