Jeknić: Korona nam je pokazala da i te kako imamo potencija kod nas samih u Crnoj Gori što i svjedoče velike gužve na samom ski centru

 Jeknić: Korona nam je pokazala da i te kako imamo potencija kod nas samih u Crnoj Gori što i svjedoče velike gužve na samom ski centru

Foto: Ski Centar Kolašin 1600

Ski centar Kolašin 1600 je u potpunosti spreman sa kompletnom infrastrukturom sa kojom raspolaže, kazao je za Portal Kolašin direktor tog skijališta Saša Jeknić.

U osvrtu na minuli vikend i praznike Jeknić je kazao da su bili malo skeptici na početku sezone zbog epidemiološke situacije u Crnoj Gori, ali već danas mogu da kažu da je Ski centar Kolašin 1600 ostvario rekordne rezultate.

„Nadamo se da će tako biti do kraja januara, odnosno glavnog špica zimske sezone. Zbog trenutne situacije sa COVID-19 virusom fokusirali smo se na domaće tržište i tržište regiona. Sve je podređeno domaćem gostu“, istakao je Jeknić dodajući da je u ponudi 10,5 km staza kao I ugostiteljski kapaciteti restorana I kafe bara Troglava.

Visina sniježnog pokrivača, naglašava Jeknić, je 70 centimetara u podnožju i 115 centimetara na vrhu šestosjedne instalacije, odnosno na vrhu Troglava.

Prema riječima Jeknića proteklih dana posjećenost je bila oko 1000 gostiju I oko 550 skijaša.

„Parking je kapaciteta od 450 mjesta i svakodnevno uređuje I spremno dočekuje korisnike naših usluga“, ističe Jeknić dodajući da je u ovoj godinu do današnjeg dana je bilo oko 4500 skijaša koji su koristili naše usluge.

Foto: Skijališta CG

„Danas smo svjedoci da se zajedničkim djelovanjem, Ski centra Kolašin 1600, Uprave policije, Crna gora puta I CEDIS-a postižu maksimalni rezultati I koristim ovu priliku da se rukovodiocima ovih državnih institucija zahvalim na pruženoj asistenciji a mi ćemo u Ski centru Kolašinu 1600 nastojati da im u svemu maksimalno izađemo u susret I pružimo svu traženu asistenciju“, kazao je on.

Jeknić je dodao da su tokom vikenda angažovali dodatna četiri redara koji su pružali svu neophodnu pomoć kako bi se sto lakše došlo do skijališta Kolašin 1600 i našlo slobodno parking mjesto.

„Korona nam je pokazala da i te kako imamo potencija kod nas samih u Crnoj Gori što i svjedoče velike gužve na samom ski centru. Na nama ostaje da se što bolje pripremimo za predstojeći period kako bi korisnici naših usluga mogli da se što prijatnije osjećaju kod nas“, zaključio je Jeknić.

U osvrtu na nestanak električne energije i prouzrokovanih problema s tim u vezi Jeknić je, rekao da su skijaši koji su se u tom momentu zatekli u ski centru bili očekivano nervozni i ljuti.

„Mi smo, kao odgovorno preduzeće, već donijeli odluku da oni koji su imali ski pas tog dana mogu da ga zamijene za bilo koji drugi dan tokom sezone“, rekao je Jeknić napominjući da dosta stvari, poput snabdijevanja električnom energijom ili održavanja puteva, ne zavisi od preduzeća.

Avatar

Admin

Pročitajte još