Jubilarni Sinjavinski ski maraton održaće se 27. februara, prijave u toku

 Jubilarni Sinjavinski ski maraton održaće se 27. februara, prijave u toku

Deseti jubilarni Sinjavinski ski maraton Kolašin- Vratlo -Provalija-Žabljak u dužini od oko 35 km održaće se 27 februara 2021. godine, najavili su organizatori iz NVO Sinjajevinski ski maraton. a najava je objavljena i preko facebook stranice Highlander Kolašin.

Kako su naveli organizatori, maraton će se održati u tri discipline: krplje, nordijske i turno skije u kategorijama žene i muškarci. Pravo učešća imaju punoljetna lica.

Foto: Facebook

„O sigurnosti i bezbjednosti takmičara vodiće računa volonteri Crvenog krsta Kolašin, kao i organizator. Biće organizovana pratnja motornim sankama, a volonteri će biti i na kontrolnim punktovima. Takmičari su obavezni da se pridržavaju pravila i na maratonu učestvuju na sopstvenu odgovornost“, navode organizatori dodajući da će okupljanje takmičara biti 27.02.2021. godine u subotu na Trgu borca u Kolašinu (donji trg) u 7 časova.

Foto: Facebook

„ Sa mjesta okupljanja organizovan je prevoz do Gornjeg Lipova a start trke je planiran za 9h sa prevoja Vratlo“, ističu organizatori dodajući instrukcije kako zainteresovani mogu da se prijave.

„Prijava takmičara vršiće se kod Đoka Đinovića na kontakt telefon 068 065 060 do srijede 24. februara do 12 časova. Kotizacija u iznosu od 20,00 eura može se uplatiti na žiro račun 510-110181-73 sa naznakom NVO Sinjavinski maraton. Kotizacija obezbjeđuje učesnicima prevoz od Kolašina do Gornjeg Lipova, noćenje sa večerom i doručkom na Žabljaku kao i prevoz sa Žabljaka do Kolašina narednog dana“, piše u saopštenju dodajući da u slučaju loših vremenskih prilika organizator će pomjeriti termin održavanja maratona i blagovremeno obavijestiti učesnike.

Foto: Facebook

Inače, organizator ski maratona je NVO Sinjavinski maraton Kolašin u saradnji sa opštinama Kolašin, Mojkovac i Žabljak, i turističkim organizacijama Kolašin, Mojkovac i Žabljak, Crvenim krstom Kolašin, Planinarskim klubom IPA Planinara a uz podršku tradicionalnih sponzora maratona.

Zbog situacije sa Korona virusom, napominju organizatori, na ovogodišnjem maratonu biće ograničen broj učesnika i to na 80, a postupaće se u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

Avatar

Admin

Pročitajte još