Ka Tivtu će letjeti više od 20 kompanija

 Ka Tivtu će letjeti više od 20 kompanija

Foto: Poslovni dnevnik

Preko 20 aviokompanija najavilo je linije za Tivat u ljetnjoj sezoni, kazala je PR Aerodroma Crne Gore Marina Miketić Nikolić. Ona je saopštila da je od 1. januara kroz crnogorske aerodrome prošlo skoro 28 hiljada putnika što je višestruko manje nego prošle godine u istom periodu.

Dok je Montenegro Erlajns letio, da aerodromi su imali smo oko petnaest avio linija, sada ih je, kaže  Miketić Nikolić, dvostruko manje.

„I da nema problema sa MA, situacija u cijelom svijetu je takva zbog pandemije. Kada pogledamo aerodrome u regionu i ne stojimo toliko loše“, kazala je PR Aerodroma CG u Jutarnjem programu TVCG.

Navodi da Aerodromi pokušavaju uspostave linije koje su postojale kada je letio Montenegro airlines.

„Recimo, imamo najave za Tivat, za ljetnju turističku sezonu, tu je preko 20 avio kompanija, sedam ih je iz Rusije, pet iz Ukrajine, zatim iz Bjelorusije, neke druge kompanije koje će nas povezivati sa zapadnoevropskim zemljama. Međutim, moramo biti svjesni da može dolaziti do otkazivanja letova, da do posljednjeg dana neko ne može znati da li će moći da se ukrca na let“, kazala je Miketić Nikolić.

S druge strane smentnja za turističku sezonu će biti  i epidemiološka situacija.

„Problem će biti i kada se putnici budu vraćali kada budu morali u karantin, jer je situacija kod nas takođe loša“, upozorila je ona.

Od 1. Januara do 7. februara kroz aerodrome CG prošlo je skoro 28.000 putnika, a prošle godine u istom periodu bilo je skoro 119.000 putnika.

„Prošlogodišnji januar je bio najbolji ikada, a sada smo najvjerovatnije u najgorem periodu“, kazala je Miketić Nikolić.

Podsjetila je da danas imamo prvi let iz Dortmunda ka Podgorici. To je prva uspostavljena linija Wizz Aira koji je od nedavno najavio dvije linije linije između Podgorice i Memingena, kao i liniju Dortmund – Podgorica, piše Portal RTCG.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još