Katnić pisao Krivokapiću i Abazoviću zbog Leposavića

 Katnić pisao Krivokapiću i Abazoviću zbog Leposavića

Foto: FOS Media

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uputio je juče dopis premijeru Zdravku Krivokapiću i potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću zbog izjave ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića povodom sudskog predmeta za pokušaj terorizma 2016. godine za koji je ocijenio da je skandalozan i da očekuje da će biti vraćen na novo suđenje, ali i poruku da će nova parlamentarna većina, za slučaj da presuda postane pravosnažna, inicirati zakon o amnestiji kako bi abolirali lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića.

„Premijeru i potpredsjedniku Vlade napisao sam sve što sam mislio u vezi te izjave, ali i nekih ranijih. Ukazao sam, u duhu saradnje državnih organa, u kom pravcu treba djelovati, uopšte u vezi nekih aktivnosti koje bi trebalo zajedno da sprovedemo. Ne očekujem odgovor od njih, već konkretne poteze“, kazao je Katnić za Pobjedu.

Kako je istakao, iz profesionalnih razloga ne može u javnost iznositi sadržinu dopisa, tako da nije želio da komentariše izjavu Leposavića.

Podsjećamo, Leposavić je, između ostalog, rekao da će nova parlamentarna većina, za slučaj da presuda postane pravosnažna, inicirati zakon o amnestiji kako bi abolirali lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića.

Predsjednica Udruženja sudija Crne Gore Hasnija Simonović istakla je da je Leposavić napravio direktan pritisak na Apelacioni sud i samim tim ugrozio nezavisnost crnogorskog pravosuđa.

“Direktno je izvršio pritisak na sud, šaljući jasnu poruku da ukoliko sud ne presudi na određeni način, biće preduzete mjere kojima će se ta presuda dovesti u pitanje“, navela je ona.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još