Kolašin bilježi 80 odsto popunjenosti u hotelima i porast rezervacija u privatnim smještajima

 Kolašin bilježi 80 odsto popunjenosti u hotelima i porast rezervacija u privatnim smještajima

Foto: Portal Kolašin

Po svemu sudeći Kolašinska zimska turistička sezona polako ali sigurno napreduje, odnosno zabilježena je popunjenost smještajnih kapaciteta, to je za Portal Kolašin kazao direktor Turističke organizacije Aleksandar Vlahović.

„Nakon novogodišnjih praznika bilježi se porast popunjenosti smještajnih kapaciteta u gradu, kada su hoteli bili popunjeni i do 80%, a zabilježena je i solidna popunjenost u privatnom smještaju. Najveći broj noćenja su ostvarili gosti iz Crne gore, zatim Albanije, tu su bili i gosti iz Rusije i Ukrajine“, kazao je Vlahović dodajući da kada su uzme u obzir ukupna situacija sa korona virusom kao i epidemiološke mjere koje su do skoro bile na snazi a samim tim i smanjena želja i mogućnost gostiju za putovanjima, može se reći da je ispunjen minimum očekivanja od dosadašnjeg dijela zimske turističke sezone.

„U narednom periodu, nakon što je dozvoljen međugradski saobraćaj vikendom kao i ulazak gostiju iz zemalja regiona bez PCR testa u Crnu Goru, očekujemo povećanje broja posjeta Kolašinu kako domaćih tako i gostiju iz zemalja regiona. Prema informacijama koje dobijamo od hotelijera, tokom predstojećeg vikenda popunjenost je i do 100% a povećava se i broj rezervacija za drugu polovinu januara i početak februara“, ističe Vlahović.

On takođe podsjeća da snijega na ski centrima ima dovoljno a vremenske prilike su idealne za ljubitelje zimskih sportova.

„Osim skijanja, u Kolašinu svi posjetioci mogu uživati i u drugim aktivnostima poput vožnji motornim sankama, šetnji krpljama, panoramskim vožnjama na Ski centrima, tu su i brojni restorani sa odličnom ponudom. Staze na Ski centrima Kolašin 1600 i Kolašin 1450 su odlično pripremljene, a najavljene vremenske prilike idu na ruku svim ljubiteljima zimskih sportova, tako da pozivamo sve da uz maksimalno poštovanje epidemioloških mjera ove zime posjete Kolašin“, zaključio je Vlahović.

Avatar

Admin

Pročitajte još