Kolašin dobija prvi hotel sa pet zvjezdica

 Kolašin dobija prvi hotel sa pet zvjezdica

Foto: Hotel Breza, Idejni projekat hotelskog kompleksa

Kolašin bi sredinom 2022. godine trebalo da dobije hotel Brezu, prvi sa pet zvjezdica i turistički kompleks u koji će biti uloženo skoro 20 miliona eura, prenosi portal FOS Media.

Predstavnik investitora CG Resorta Milić Peković kazao je Dnevnim novinama da se radovi na kompleksu obavljaju planiranom dinamikom.

“Kao prvi hotel sa pet zvjezdica na sjeveru Crne Gore, Breza će pružati više mogućnosti i sadržaja gostima, a imaće i veće kapacitete, što mu daje više mogućnosti za pružanje usluga u domenu MICE segmenta, putem međunarodnih alotmana i preko saradnje sa turoperatorima, što je i naša polazna strategija”, rekao je Peković.

Hotel će, kako je naveo, imati 161 smještajnu jedinicu, od čega 144 sobe i 17 apartmana. Smještajne jedinice će biti raspoređene u dva objekta koja će biti povezana toplom vezom na nivou prizemlja. Od ukupnog broja smještajnih jedinica, deset odsto će diskretnim dizajniranjem biti prilagođeno osobama sa smanjenom pokretljivošću.

“U budućem hotelu maksimalno će moći da borave 324 gosta. Objekat će imati i podzemnu garažu ispod centralnog objekta neto površine 2,45 hiljada metara kvadratnih. U skladu sa standardima kategorizacije, od javnih površina hotel će imati lobi bar, restoran sa otvorenom terasom, Spa&Gym sa bazenom, wellness centar, teretanu, banju i beauty centar, kao i kazino”, rekao je Peković.

On je dodao da je do sada u gradnju objekta uloženo 3,35 miliona eura, a od juna, kada su počeli radovi, izvedeno je 70 odsto ukupnih grubih građevinskih radova, što je malo ispred predviđene dinamike.

Peković je, kada je riječ o zapošljavanju, saopštio da će shodno investicionom planu u početku biti potrebno angažovanje 120 osoba na različitim pozicijama kako bi se obezbijedio kvalitet usluge koji odgovara standardu pet zvjezdica.

“Najveći broj pozicija će dominantno zahtijevati srednju stručnu spremu, dok će visoka ili viša biti obavezna u slučaju administrativnih ili pojedinih menadžment pozicija. Tako će se visoka sprema zahtijevati za oko deset odsto radnih mjesta, za 15 odsto radnih mjesta stručna sprema u zavisnosti od iskustva kandidata može biti srednja, viša ili visoka, dok je za ostatak radnih mjesta predviđeno zapošljavanje osoba srednje stručne spreme. Polovinu predviđenih radnih mjesta mogu popuniti nezaposleni iz Kolašina turističko-ugostiteljske struke”, objasnio je Peković.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još