Kolašin od ponedeljka pod restriktivnijim mjerama

 Kolašin od ponedeljka pod restriktivnijim mjerama

Foto: Ilustracija

Imajući u vidu složenu epidemiološku situaciju,  Opštinski tim za zaštitu i spašavanje, apelovao je na sugrađane da „strogo poštuju mjera- držanje distance i nošenje zaštitnih maski na otvorenom i u javnom zatvorenom prostoru“.

„Takođe, u cilju očuvanja zdravlja naših najmlađih , koji  idu u vrtiće i pohadjaju nastavu u školama, apelujemo roditeljima da proprate zdravstveno stanje svoje djece. Molimo ih da ne šalju djecu u školu, ukoliko neko od ukućana ili dijete ima respiratornu ili crijevnu infekciju, simptome prehlade ili čeka rezultat testa“, piše u saopštenju Opštinskig tima.

Jedini način uticaja na smanjenje epidemije, podsjećaju, ogleda se u striktnom poštovanju propisanih preporuka i mjera koje imaju za cilj sprečavanje daljeg širenja zarazne bolesti . Velika je odgovornost, navode,  svakog pojedinačno da u situaciji visoko izražene opasnosti striktno poštuje preporuke i mjere. 

„Ukoliko se i narednih dana  nastavi dinamika rasta broja zaraženih, od ponedeljka će Kolašin ući u grupu dva koja podrazumijeva restriktivnije mjere kao što su ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22 sata, ograničavanje uslova rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i sl.) budu najviše dvije osobe…Takođe i obaveza striktnog poštovanja razmaka od najmanje jedan metar  od stolice do stolice, kada lica sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima“ , objašnjavaju u Opštinskom timu. 

Maska distanca i pojačana higijena, podsjećaju,   najefikasniji su mehanizam zaštite i treba da postanu normalan obrazac ponašanja, dok je rizik od zaraze na visokom nivou.

Avatar

Admin

Pročitajte još