Kolašinci velikog srca ujedinili sugrađane: Budite i vi dio priče koja će najmlađima uljepšati praznike

 Kolašinci velikog srca ujedinili sugrađane: Budite i vi dio priče koja će najmlađima uljepšati praznike

Foto: Vedran Vujisić

Praznici su vrijeme darivanja. Vrijeme kada nastojimo da nekome makar na tren uljepšamo dan i pokažemo da su za sreću dovoljne sitnice. To je moto kojim se vode i Jelica Radović, Suzana Bulatović, Janko Šćepanović i Slađana Kršikapa iz Kolašina, koji su odlučili da uz pomoć ljude dobre volje i podršku Crvenog krsta, izmame osmijehe najmlađim stanovnicima kolašinskih seoskih područja.

Naime, jednim postom na Fejsbuku odlučili su da ujedine Kolašince i ukažu da zaista dobrom voljom i sitnicom najmlađim stanovnicima ovoga grada možemo uljepšati dane. Uostalom, može li bolji Djeda Mraz od svojih sugrađana?

“U susret novogodišnjim praznicima došli smo na ideju da pokrenemo akciju ‘Naše malo-djeci znači mnogo’ a sve to u cilju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu sa seoskih područja iz Opštine Kolašin. Smatramo da je svaki građanin našeg Kolašina mogao biti pokretač ove akcije, ali eto ovog puta je krenula od nas i uvjereni smo da malim zalaganjem svih nas možemo pomoći mnogo i dati primjer za neke buduće akcije”, kažu u izjavi za FOS inicijatori ove akcije.

Pojašnjavaju da se svi koji su u mogućnosti vrlo jednostavno mogu pridružiti. Potrebno je da ispod OVOG FEJSBUK POSTA navedete da želite da učestvujete, ostavite ime i prezime kao i način na koji uzimate učešće.

“Najbolja varijanta je da svako od nas napravi/kupi paketiće, a mi ćemo u narednim danima objaviti datume kad ih je moguće dostaviti u prostorije Opštinske organizacije Crvenog krsta Kolašin. Ukoliko nijeste u prilici da sami dostavite, stojimo na raspolaganju (zajedno sa volonterima OO „Crveni krst Kolašin“) za svaku pomoć. Za sve dotatne informacije možete nam poslati poruku kako ne bismo zatrpavali ovu objavu komentarima”, naveli su organizatori akcije.

Takođe, apeluju na sve koji to mogu da skromnim doprinosom podrže ovu toplu, humanu priču, zahvaljujući se unaprijed za svaki dječiji osmijeh koji će na dan dodjele poklona obasjati lica najslađih sugrađana kolašinskih sela.

Osim toga ne kriju kriju zadovoljstvo što su već na samom početku naišli na ogroman odziv humanih ljudi, vjerujući da će tako biti inarednih nekoliko dana koliko je planirano da ova lijepa inicijativa traje.

“Nećemo stati sa ovom akcijom. Sve što sakupimo nosimo u prostorije Crvenog krsta. Prioritet su djeca sa sela a mi se nadamo da ćemo uspjeti da obradujemo što više mališana i da stignemo do što više adresa”, kazali su FOS-u inicijatori ideje.

Još jednom pozivaju da svi ujedinjeno, a u susret najljepšem periodu godine, pokažemo da zajedno možemo do svakog cilja.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još