Kolašinski dalekovod okovan snijegom, ekipe CEDIS-a rade na više lokacija (FOTO i VIDEO)

 Kolašinski dalekovod okovan snijegom, ekipe CEDIS-a rade na više lokacija (FOTO i VIDEO)

Foto: Portal Kolašin

Kolašin je već skoro 22 sata bez stuje. Naime juče oko 14 časova nestala je struja, da bi u narednih dva sata nakon toga u više navrata dolazilo do prekida, i več od 16 časova popodne struje više nije bilo.

Kako je ranije saopšteno iz CEDIS-a, obilne padavine su prouzrokovale kvar na dalekovodu Kolašin – Mojkovac te ekipe od sinoć pokušavaju da lociraju u otklone kvar.

Najnovija informacija iz te kompanije nije orhabrujuća, da će se u Kolašinu uspostaviti napajanje električnom energijom u narednih sat-dva…. Naime, saopšteno je da ekipe još uvijek rade i prenose „zimsku idilu“ sa terena….

„Vlažni snijeg koji od juče pada na sjeveru Crne Gore, napravio je probleme elektrodistributivnoj mreži. Takav snijeg je težak i stvara dodatni teret na provodnicima pa se uveče zaledi što dovodi do kidanja provodnika. Ekipe su konstantno na terenu i rješavaju nastale probleme kojih ima dosta. Fotografije sa terena nam „idilično“prikazuju zimski pejzaž ali idila nije za one koji su na tereni i ulažu nadljudske napore da i ovoga puta pobijede prirodnu stihiju“, navodi se na zvaničnoj FB stranici CEDIS-a .

Takođe, kako saznaje Portal Kolašin ekipe CEDIS-a su na terenu i put skijališta, gdje je takođe kvar na dalekovodu Rijeka Mušovića – Jezerine, zbog čega nema struje ni na Ski sentru Kolašin 1600.

Radovi na dalekovodu put skijališta, Foto: Portal Kolašin

Trenutno je ekipa u Sjerogoštu, takođe je saopšteno iz CEDIS-a, gdje je veliko stablo palo na dalekovod , pokidalo žice i potpuno se upetljalo.

„Ekipe raščišćavaju to mjesto kako bi mogli pristupiti spajanju. Svjedoci ste velikog nevremena u tom području koje je na nekoliko mjesta od juče na dalekovodu napravilo takve vrste prekida. Za sad preciznije ne možemo reci kada će se uspostaviti napajanje i da li je to posljednje mjesto prekida ali ekipe su konstantno na terenu, sinoć do ponoći i jutros od svanuća i daju sve od sebe da ovu situaciju riješe. Iako je viša sila u pitanju, izvinjavamo se korisnicima na neugodnosti koju izaziva neredovna isporuka električne energije“, navode iz CEDIS-a na zvaničnoj FB starnici.

Avatar

Admin

Pročitajte još