Koordinisanom akcijom spasili život

 Koordinisanom akcijom spasili život

Foto: Služba zaštite Kolašin

Služba zaštite i spasavanja Kolašina danas je primila poziv za asistenciju od strane Hitne pomoći koji nijesu bili u mogućnosti da stignu do udaljenog sela kako bi pružili nepohodnu pomoć jednom licu, zbog lošeg puta prekrivenog snijegom. Brzom asistencijom pripadnika kolašinske Službe zaštite pacijent je uspješno prebačen u Urgentni centar u Podgorici.

Kako je kazao komandir Službe zaštite i spasavanja, Željko Darmanović, poziv su primili oko 10:30 jutros.

„Poziv za pomoć smo dobili od strane Hitne pomoći iz Kolašina za asistenciju, jer su oni imali hitan slučaj u selu Liješnja koje je udaljeno oko 45 km od Kolašina. Naime dobili su poziv da je jednoj osobi hitno potrebna medicinska pomoć i tretman. Međutim, s obzirom da oni nemaju adekvatnog vozila koje bi moglo da se probije do pomenutog sela i ukažu pomoć bolesnom licu R.V. mi smo odmah koordinisano krenuli. U selu Cerovica, čekala nas je ekipa HP Kolašina“, kazao je Darmanović za Portal Kolašin dodajući da su na toj lokaciji preuzeli doktora i tehničara.

„Tada smo krenuli našim vozilom da se probijamo strmim putem koji je bio prekriven snijegom i ledom, morali smo stavimo lance na gume i uz velike napore dovedemo ljekarsku ekipu do bolesnog mještanina“, istakao je on dodajući da je u pitanju oko sedam kilometara zaleđenog puta.

„Doktor je utvrdio da se adekvatna pomoć oboljelom može ukazati u Urgentnom centru Crne Gore i mi smo ga prevezli do vozila Hitne pomoći koje nas je čekalo u selu Cerovica, odakle je R.V. otpremljen za Podgoricu. Akcija je trajala od 10 i 30 do 14 i 15 kada smo se vratili u službu“, kazao je za Portal Kolašin Željko Darmanović, komandir Službe zaštite – Kolašin.

Avatar

Admin

Pročitajte još