Krivokapić: Mitropolit Amfilohije je najznačajnija ličnost u CG poslije Njegoša

 Krivokapić: Mitropolit Amfilohije je najznačajnija ličnost u CG poslije Njegoša

Foto: Gov.me

Usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti stavljena je tačka na sve razmirice u Crnoj Gori i nadam se da će to biti početak pomirenja građana ove države, ocjenjuje premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je u novogodišnjem intervjuu za “Glas Srpske, koji je prenio sajt Mitropolije crnogorsko-primorske, kazao da je politička korupcija, kojoj je i ovoga puta pribjegao DPS, želeći da Skupštinu dovede u pat poziciju, nije uspjela.

„To je dokaz da Ustav više nije u nadležnosti DPS-a, nego građana”, naveo je on. 

Кomentarišući izbore održane 30. avgusta 2020. godine, na kojima je poražen režim DPS-a poslije 30 godina vladavine, premijer Кrivokapić je rekao da se ovom narodu prvi put se desila sloboda te da je to najveći iskorak.

Odgovarajući na pitanje koliki je gubitak za njega lično, ali i za Crnu Goru, nedavno upokojenje blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija, premijer je ocijenio da ćemo svi više cijeniti našeg Mitropolita nakon njegovog upokojenja.

“On je bio vanserijska ličnost, koja je, po mom mišljenju, najznačajnija poslije Njagoša. Ostavio je brojna djela, neka su vidljiva, neka nevidljiva, kao i sve u životu, ali ona vidljiva predstavljaju svjedočanstvo, koje je neizbrisivo. Ne samo u njegovim brojnim knjigama koje je izdao, teološkim raspravama koje je imao, nego i ovim vidljivim zemaljskim, a to su prije svega obnovljene crkve i manastiri i dva velelepna hrama, u Podgorici i Baru. Ta lična dimenzija je poseban osjećaj koji čovjek ne može da iskaže prosto riječima. I možda je taj moj i njegov zagrljaj poslije pobjede na izborima najbolje svjedočanstvo našeg odnosa”, zaključio je Кrivokapić.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još