Krivokapić: Predloženi ministri imaju čiste biografije

 Krivokapić: Predloženi ministri imaju čiste biografije

Foto: Facebook

“Meni je, u izboru tih ljudi, bilo najvažnije da se ispoštuju četiri ključna elementa. Pored izuzetne biografije i rezultata u radu, da se radi o ljudima, opozicionarima, koji nisu korumpirani, odnosno koji imaju čistu biografiju i da su ono što su postigli i zaslužili”, rekao je Krivokapić za Tanjug.

Povodom primjedbi da će se u njegovoj ekspertskoj vladi naći i ljudi iz stare administracije, Krivokapić je rekao da su mu takve ocjene nevjerovatne, te da su njemu poznata samo dva imena koja su radila u prethodnoj administraciji.

On je naveo da mu je posebno bilo važno da se radi o osobama koje znaju da rade u timu, jer samo timska struktura može da pobijedi sve izazove koji su pred Crnom Gorom.

“Nisam vladu formirao da ugodim svom ukusu, nego zacrtanim ciljevima i u ovim ljudima sam to prepoznao. Smatram da zamjerke i kritike mogu doprinijeti da imamo još bolji rezultat. Osvnovi element pri izboru kandidata je predanost demokratskim promjenama i sistemskim rešenjima koje ovi pojedinci mogu pruziti”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li je nova vlada “oročena”, kaže da je on tražio 200 dana vremena, tokom kojeg nova vlada neće biti napadana.

“Tražio sam da period nenapadanja vlade bude duplo veći od uobičajenog, od 100 dana, iako su mi sajvetnici govorili da je potrebno i tri puta više, zbog izazova i problema sa kojima se suočava Crna Gora”, pojasnio je.

Upitan da li postoje šanse da Srbi postanu konstitutivni narod u Crnoj Gori, Krivokapić je rekao da oni to već jesu.

“Neprirodne podjele na nacionalnoj, vjerskoj i rasnoj osnovi nisu mjerilo crnogorskog drustva. Pobjeda na izborima je, uostalom, to i dokazala. Ovaj eksluzivitet podjela je nanosio štetu kako građanima tako i državi, bio je glavni pogon bivse vlasti, iz one narodne – ‘zavadi, pa vladaj’”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da ne treba gledati na naciju i vjeru, već ko je kakav čovjek i koliko i šta može da doprinese Crnoj Gori.

On je dodao da se desilo da u ovom trenutku, u predlogu sastava nove vlade nema nijednog predstavnika nacionalne manjine i druge vjere, ali da se razmišljalo kako to, u konceptu čitave vlade, treba da bude drugačije, te će se tome posvetiti posebna pažnja u danima koji dolaze

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još