Krivokapić: Spisak eksperata šaljem partijama danas do 16 sati

 Krivokapić: Spisak eksperata šaljem partijama danas do 16 sati

Foto: arhiva FOS-a

Izvor: FOS Media

Spisak kandidata za ministre u novoj ekspertskoj vladi partijama, koje čine tri pobjedničke koalicije na izborima 30. avgusta, biće dostavljen danas tokom dana, saopštio je Pobjedi mandatar Zdravko Krivokapić.

On nije želio da govori o imenima koja će se naći na tom spisku, ističući kako juče tokom dana nije uspio da obavi intervjue sa svim potencijalnim kandidatima.

„Ja obavljam intervjue sa ljudima koji su prošli prvi krug i sad su u završnom krugu. Neki od njih se nalaze u inostranstvu i, zbog razlike u vremenu, razgovor sa njima je zakazan preko Skajpa kasno uveče, tako da, dok to ne završim, ne bih licitirao sa imenima“, kazao je Krivokapić.

Prema ranijem planu koji je objelodanjem na sastanku sa predstavnicima parlamentarne većine, kabinet će imati ukupno 12 resora.

Mandatar je objasnio i kako će se danas tokom dana, prije nego što spisak bude dostavljen partijama, sastati sa timom koji će još jednom razmotriti ta imena.

Naveo je i da očekuje da će spisak partijama biti dostavljen najkasnije do 16 sati. U 16 sati bi, prema saznanjima Pobjede, trebalo da počne sastanak na kome će mandatar predstaviti svoja rješenja partijama.

Komentarišući mogućnost da se pojedine partije, u prvom redu Demokratski front, ne slože sa njegovim prijedlogom, Krivokapić poručuje da će za sve tvrdnje, koje eventualno budu iznosili o predloženim kandidatima, morati da dostave jasne dokaze.

„Ja ću spisak kandidata sa njihovim biografijama dostaviti svim partijama. Partije mogu da insistiraju na novim rješenjima samo ukoliko imaju dokaze da su ti ljudi u vezi sa kriminalom, da imaju koruptivne aktivnosti i slično. To će morati da dokažu. Oni neka dostave dokaz da neko radi za nekoga, a naša je obaveza da to onda razmotrimo“, kazao je Krivokapić.

Mandatar je zaključio i da će za svakog kandidata koji se nađe na tom spisku imati precizno obrazloženje zašto je tu.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još