Lik Mitropolita Amfilohija obasjao Kolašin

 Lik Mitropolita Amfilohija obasjao Kolašin

Foto: Portal Kolašin

Sve je počelo kao ideja kolašinske Pravoslavne omladine, priča za Portal Kolašin, Mojsije Bulatović o tome kako su i uz čiju pomoć uspjeli da naprave pravo umjetničko djelo na fasadi hotela u centru Kolašina, oslikavajući lik Mitropolita Amfilohija.

„Kontaktirali smo našeg brata Anastasija Radovića freskopisca, umjetnika i Moračkog mitropolitovog bratanca koji je našu ideju prihvatio, da se u njegovom rodnom gradu uradi ovo djelo.. freska. Anastasije je tada kontaktirao i našeg brata Vuka Dabetića koji je rado došao i pomogao da se freska završi“, kazao je Bulatović dodajući da je ipak na kraju Kolašin dobio jedan simbol koji će krasiti taj grad u godinama koje dolaze.

Foto: Portal Kolašin

U ime Pravoslave omladine Kolašina, Bulatović je iskazao veliku zahvalnost uspješnom beogradskom biznismenu Đorđiju Nicoviću, rođenom Kolašincu, bez čije podrške lik Mitropolita ne bi obasjavao glavnu ulicu grada na Tari.

„Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Nicoviću, on je omogućio i bez riječi pristao da se ova freska oslika na fasadi njegovog hotela“, ističe Bulatović dodajući da je bilo prepreka sa, kako kaže, „nekih adresa“, tokom radova, ali sve je to sada ostalo iza njih…

„Te prepreke i šta je bilo, sada nije ni važno, bitno je to da je naš grad i mitropolitov Kolašin dobio simbol koji zaslužuje i da smo se makar na ovaj simboličan način odužili našem Đedu, Mitropolitu Amfilohiju“, poručio je Bulatović.

Avatar

Admin

Pročitajte još