Maloj Aleksandri potrebna pomoć za nastavak liječenja

 Maloj Aleksandri potrebna pomoć za nastavak liječenja

Foto: Privatna arhiva – Aleksandra Ađžić

Porodica devetogodišnje Aleksandre Ađžić iz Trebaljeva poziva sve dobre ljude, koji su u mogućnosti, da im pomognu kako bi se maloj Aleksandri obezbjedio nastavak nepohodnog liječenja na klinici Acibadem u Istanbulu u Turskoj.

Naime, Aleksandri je uspostavljena dijagnoza Neurofibromatosis tip 1,na očima, koje može izazvati maligni tumor, zbog čega joj je potrebna pomoć u daljem liječenju.

Ljekari specijalisti Kliničkog centra Crne Gore upućuju djevojčicu u Istanbul na dalji tretman.

Fond zdravstva pokriva dio troškova, ali porodica nije u mogućnosti da obezbijedi sav novac, čiji je iznos procijenjen na preko tri hiljade eura, za boravak Aleksandre i pratioca na klinici u Turskoj početkom novembra.

Zbog toga je njen otac Igor, poslao poziv za pomoć na mnoge adrese jer oni, kao nezaposleni nijesu u mogućnosti da obezbjede potrebna sredstva.

„Država pokriva osnovne troškove, ali je neophodno još za boravak i liječenje na klinici u Istanbulu, gdje su usluge izuzetno skupe. Zbog toga sam primoran da se obratim dobrim ljudima i institucijama da pomognu liječenje moje kćerke. Činim to nevoljno, ali očekujem da me ljudi razumiju jer se borim za zdravlje i život svoje kćerke. Treba nam pomoć da bi bili uz kćerku i da bi izdržali sve što nas očekuje u Turskoj“, kazao je Igor Adžić.

Aleksandra će za Istanbul krenuti kada se obezbijedi neophodan novac za liječenje i boravak.

Njeni roditelji mole sve koji žele da pomognu da to učine uplatom na žiro račun 535 – 1300100003330 – 30 kod Prve banke.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još