Marković najavio 700 novih radnih mjesta u Kolašinu zahvaljujući investicijama od oko 100 miliona eura

 Marković najavio 700 novih radnih mjesta u Kolašinu zahvaljujući investicijama od oko 100 miliona eura

Foto: Screenshot, gov.me

Predsjednik Vlade Duško Marković boravi o je juče u posjeti Kolašinu i tom prilikom obišao je gradilišta u Ski centrima Kolašin 1600 i Kolašin 1450, zajedno sa predsjednikom Opštine Milosavom Bulatovićem.

On je istakao da zahvaljujući ukupnoj kapitalnoj infrastrukturi, žičarama i ski stazama koje grade, u Kolašinu se gradi i sedam hotela visoke kategorije u koje investitori ulažu skoro 100 miliona eura.

„Samo po osnovu PDV-a od ovih investicija, i po osnovu drugih naknada državi – biće vraćeno naše dosadašnje ulaganje u razvoj Kolašina i Bjelasice. A suštinski benefiti tek dolaze – otvoriće se 700 novih radnih mjesta i oko 1.000 smještajnih jedinica u hotelima koji se grade“, kazao je premijer.

Tokom boravka na Ski Centru Kolašin 1600, direktor tog preduzeća Saša Jekić je upoznao premijera sa svim dešavanjima po pitanju izgradnje, i naglasio da se već radi na pošumljavanju staza, odnosno granica staza, te da su u akciji sa NVO sektorom iz Kolašina i priverednim subjektima već pošumili jedan dio. Jeknić je takođe, objasnio gdje je predviđena bebi ski staza, kako bi to skijalište dalo celokupnu ponudu za sve ljubitelje skijanja.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još