Mural kao posveta Amfilohiju i njegovim djelima (FOTO)

 Mural kao posveta Amfilohiju i njegovim djelima (FOTO)

Foto: Novosti.rs

Na kružnom toku u Meljinama, na zgradi solidarnosti u kojoj stanuju izbegli iz ratova devedesetih, oslikan je minulih dana mural visok desetak metara, pišu Novosti.

Tako je odata počast i zahvalnost mitropolitu Amfilohiju, čiji lik zauzima šest metara murala. Iznad je stara kapela na Lovćenu, koju je mitropolit želeo da vrati, a ispod njegovog lika poruka: Napusti nas Vladika i sa dragim Gospodom se srete, a Gospodu ćemo sutra sa ponosom reći, i ja sam Đedovo litijsko dijete.

Ali, nije samo sećanje na mitropolita povod oslikavanju murala koji je dobro osvetljen da bi bio vidljiv i noću. Tu je kaže Miloš Laban, jedan od organizatora, i želja da se pomogne radu narodnih kuhinja koje je mitropolit Amfilohije osnivao po Crnoj Gori ali i dobra namera da urede ostatak fasade ove zgrade kao i  celu okolinu.

„Radili smo uz finansijsku pomoć Opštine, nekoliko firmi iz Herceg Novog, kao i pojedinaca iz zemlje i inostranstva“, kaže Laban za Novosti dodajući da je autor murala Miloš Narandžić iz Trebinja.

Zadovoljan obavljenim poslom Miloš ističe da je imao odličnu saradnju sa organizatorima, da su svi bili veoma ažurni, pružali mu i podršku i pomoć,  a svo vreme je osećao  da je dobrodošao. Podršku su davali i stanari zgrade, svi saglasni sa ovakvim oslikavanjem fasade.

Akcija prikupljanja sredstava za narodne kuhinje još traje, a akcije uređenja ovog dela grada biće nastavljene, obećavaju mladi Novljani koji su osmislili ovu lepu priču.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još