Na putu Šavnik–Žabljak kamionima i šleperima zabranjeno kretanje

 Na putu Šavnik–Žabljak kamionima i šleperima zabranjeno kretanje

Foto: FOS Media

Na putu Šavnik – Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila, je kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno kretanje zbog snijega, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

U Crnpoj Gori danas se saobraća po mjestimično mokrim putevima, a na sjeveru pada snijeg i susnježica.

Iz AMSCG upozoravaju na povećanu opasnost od odrona na putevima, rijeka i kosina.

Vidljivost je mjestimično smanjena.

U Crnoj Gori su do 1. aprila ove godine zimske gume obavezne na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Podgorica – Danilovgrad, od Komanskog mosta do skretanja za Bandiće, saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom uz moguće kraće obustave ne duže od 15 minuta.

U cilju zaštite stanovništva od koronavirusa zabranjen je putnički međugradski saobraćaj od petka od 22 sata do ponedjeljka do pet sati.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore se preko graničnih prelaza obavlja svakodnevno tokom 24 sata, osim preko graničnog prelaza Vuča na putu Rožaje – Tutin i Metaljka na putu Pljevlja-Čajniče, koji se obavlja od sedam do 19 sati.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još