Na zvaničnom sajtu Opštine Kolašin od 2018. godine nema objavljenih ugovora

 Na zvaničnom sajtu Opštine Kolašin od 2018. godine nema objavljenih ugovora

Foto: Screenshot

Građani Kolašina, uvidom u zvaničan sajt opštine Kolašin, može se reći da su uskraćeni osnovnih informacija o radu lokalne uprave, jer od 2018. godine ni jedan ugovor koji je potpisala Opština nije objavljen. U poređenju sa susjednom opštinom Mojkovac, građani tog grada su veoma dobro informisani jer na njihovom zvaničnom web sajtu objavljeni su ugovori iz tekuće godine.

Foto: Screenshot

Sa druge strane, za Portal Kolašin, iz lokalne uprave tog grada je saopšteno da oni u svom radu insistiraju na transparentnom radu i učešću javnosti u svim aktivnostima.

„Svi Ugovori o javnim nabavkama koje sprovodi opština Kolašin, redovno se objavljuju na državnom Portalu za javne nabavke.

Na zahtjev svih zainteresovanih subjekata kao što su odbornici, odbornički klubovi, ostali zainteresovani, dostavljaju se svi podaci i Ugovori koji se traže na koje javnost ima pravo na uvid”, navodi se u odgovoru lokalne uprave dodajući da će biti kompletirani i svi podaci na platformama koje su u nadležnosti lokalne uprave.

Na sajtu javnih nabavki, prilikom pretrage za period od januara do decembra tekuće godine, da je naručilac Opština Kolašin pronašeno je 16 dokumenata.

Foto: Screenshot

Avatar

Admin

Pročitajte još