Najmlađi na kiši bez poštovanja mjera držanja distance čekaju da uđu u školu

 Najmlađi na kiši bez poštovanja mjera držanja distance čekaju da uđu u školu

Foto: Portal Kolašin

Od početka novog polugodišta učenici Osnovne škole Risto Manojlović su se vratili u đačke klupe. Tokom nastave poštuju se sve mjere, ali šta se dešava prije početka časova… ko kontroliše mališane i kako se suzbijaju grupisanja prije početka druge smjene ostaje otvoreno pitanje.

Direktorka OŠ Risto Manojlović je za naš portal kazala…

„ Što se tiče kontrole grupisanja , odgovornost za djecu u zgradi i školskom dvorištu snosi Škola, a van školskog dvorišta roditelji. Razredne starješine su djecu upoznale sa epidemiološkim mjerama. Prije nastave djeca ulaze u učionice, a nakon nastave su u obavezi da idu kući. Oni koji se prevoze nakon završetka nastave , čekaju u fiskulturnoj sali gdje ih kontrolišu nastavnici fizičkog vaspitanja“, kazala je ona.

Ipak nije poznato kako se djeca grupišu prije početka druge smjene, pa je tako kamera našeg portala u utorak, zabeležila veliku gužvu ispred ulaznih vrata škole, uz napomenu da je u tada padala obilna kiša.

Podsjetimo, da je pred povratak učenika na redovnu nastavu iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, saopšteno da prvi model nastave, koji je prihvaćen, podrazumijeva da sva djeca idu u školu uz poštovanje epidemioloških mjera.

Foto: Portal Kolašin

Takođe je tom prilikom saopšteno da ako uprave škola ne budu zadovoljne primjenjivanjem nekog modela u nastavi i ako se on u praksi pokaže nefunkcionalnim, ili ako dođe do promjene epidemiološke situacije, škole mogu preći na drugi model organizacije nastave.

„Najbolji model, svakako, po pitanju kvaliteta održavanja nastave, jeste da sva djeca budu u školi“, istakao je tom prilikom šef radne grupe zadužene za pripremu modela za organizaciju nastave u drugom polugodištu, Martin Ćalasan.

Međutim, zabilježena slika govori više od riječi…kako i ko kontroliše grupisanje djece prije početka nastave, ostaje da se čuje od nadležnih.

Avatar

Admin

Pročitajte još