NP Biogradska gora oaza netaknute prirode koja opčinjava

 NP Biogradska gora oaza netaknute prirode koja opčinjava

Foto: Vedran Vujisić

Portal namenjen mladima u Crnoj Gori Makanje.me razgovarao je sa mladima iz različitih krajeva naše zemlje, a glavno pitanje je bilo „Koje Vam je omiljeno mjesto u rodnom gradu i zbog čega“.

Među sagovornicima portala makanje.me našao se i mladi fotograf Vedran Vujisić iz Kolašina, koji ljepote rodnog kraja uveliko promoviše kroz svoj objetiv, ali ovog puta je i riječima opisao čaroliju svog rodnog kraja.

Vedran Vujisić

„Ukoliko bih morao izdvojiti jedno mjesto u Kolašinu, koje opčinjava iznova i iznova i kome se uvijek rado vraćamo, kako mi Kolašinci, tako i oni koji se nađu u prolazu to bi svakako bio Nacionalni park Biogradska gora“, kazao je Vujisić za portal makanje.me i podsjetio na vrijednosti NP Biogradska Gora.

„Biogradska gora je jedna od tri posljednje prašume u Evropi i predstavlja prvo zaštićeno područje poslije Nacionalnog parka Jelouston (Yellowstone) u SAD-u. Zajedno sa “biserom Bjelasice”, Biogradskim jezerom predstavlja oazu netaktute prirode, mira i čistog vazduha koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.Siguran sam da ćete se, bez obzira na godišnje doba, iz posjete Biogradskoj gori vratiti sa plućima punim čistog vazduha, lijepim utiscima, kao i brojnim, prelijepim fotografijama u telefonu“, zaključio je on.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još