Od danas nove mjere, zabrana izlaska od 22 sata do pet ujutru

 Od danas nove mjere, zabrana izlaska od 22 sata do pet ujutru

Foto: FOS Media

U Crnoj Gori od danas se primjenjuje nove mjere u cilju suzbijanja pandemije Covid 19 kojima je predviđena zabrana izlaska iz stanova od 22 sata do pet ujutru i rad trgovina od sedam do 20 sati.

Zabranjeno je okupljanje građana u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, kao i u objektima stanovanja osoba koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Zabranjeno je prisustvo i zadržavanje više od četiri punoljetne osobe u grupi na otvorenom javnom mjestu, osim za one koje obavljaju svoje redovne radne zadatke.

Vjerske zajednice su obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, a vjerske obrede uz istovremeno prisustvo vjernika u vjerskom objektu treba obavljati tako da se obezbijedi najmanje deset metara kvadratnih prostora po osobi.

Vjerske zajednice su obavezne da odrede jednu ili više osoba koje će kontrolisati da li osobe prilikom ulaska i boravka u vjerskim objektima nose zaštitne maske i poštuju mjeru minimalne fizičke distance.

Zabranjeno je dodirivanje i bilo kakav fizički kontakt sa predmetima od zajedničke upotrebe.

Sahrane umrlih i primanje saučešća obavljaće se isključivo u užem krugu porodice, i može im prisustvovati najviše deset osoba.

Rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda, kao što su marketi, supermarketi, hipermarketi, biće organizovan od sedam do 20 sati.

Ista mjera važiće za one koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga, kao što su tržni centri, prodavnice obuće i odjeće, kozmetički i frizerski saloni i slično.

I dalje je zabranjen rad noćnih klubova/barova i diskoteka, dok će ostali ugostiteljski objekti raditi od sedam do 18 sati.

Putnički međugradski saobraćaj je zabranjen od petka u 22 sata do ponedeljka u pet sati ujutru.

Za ulazak u Crnu Goru važiće mjere koje su i do sada bile na snazi.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još