OO DPS KOlašin: Situacija u Kolašinu omogućava da djeca budu u učionicama ali to im ovoga puta nije omogućila Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo

 OO DPS KOlašin: Situacija u Kolašinu omogućava da djeca budu u učionicama ali to im ovoga puta  nije omogućila Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo

Foto: OO DPS Kolašin

Povodom obaveštenja da učenici OŠ Risto Manojlović i JUMSŠ Braća Selić od ponedljeka prelaze na režim online nastave, kao i da vrtić neće raditi a sve zbog nedostatka grejanja, reagovao je OO DPS-a Kolašin saopštenjem za javnost, koje prenosimo integralno.

„Vlada Crne Gore i četvorostruko Ministarstvo za višestruke greške nastavlja da obesmišljava obrazovanje,nauku,kulturu i sport.

Samozvana Vlada apostola,  na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, a čiji rad više podsjeća na finansijskog inspektora nego li na iole ozbiljnog premijera, ide dalje u  namjeri da ne radi svoj posao, da ne vodi računa o gradjanima Crne Gore, već je  zaroboljenik klerikalnog svetosavlja i primitivnog neznanja.

Primjera na svakom  koraku.Tako su danas učenici OŠ ,,Risto Manojlović“ i JUMSŠ ,,Braća Selić“ iz Kolašina dobili obavještenje da od ponedjeljka prelaze na on-line nastavu, ne iz razloga loše epidemiološke situacije i povecane stope incidencije u kao u pojedinim gradovima Crne Gore,  već iz razloga neznanja i nesposobnosti  Vlade Crne Gore i Ministarstva  prosvjete, nauke, itd.  da obezbijedi mazut za grijanje školskih prostorija.Takodje, iz istog razloga djeca iz dječjeg vrtića ,,Sestre Radović“ od ponedjejljka moraju ostati svojim kućama.

Dakle, razumljivo je nezadovoljstvo i protest roditelja zbog ove odluke , jer epidemiološka situacija u Kolašinu omogućava da djeca budu u učionicama ali to im ovoga puta  nije omogućila Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo, koji očigledno imaju preča posla  nego da se bave onim za šta ih plaćaju građani, a u ovom slučaju da obezbijede tople učionice kako kako bi djeca  bila u školskim klupama.

Te se pitamo, šta u narednom periodu očekivati od aktuelne Vlade, da li je mjera sposobnosti njenih ,,eksperata“ nesposobnost nabavke mazuta za grijanje škole. A razlog vjerovatno ne leži u nedostatku novčanih sredstava, kada je svima poznato da  je ova Vlada svega par dana po formiranju, pod sumnjivim okolnostima zadužila građane Crne Gore 750 miliona, a sa kamatama preko 900 miliona eura.

Pozivamo Vladu Crne Gore da se konačno uozbilji i bezbijedi uslove za normalno funkcinisanje obrazovnog sistema u Kolašinu, jer većini njenih članova očigledno nije jasno da više nijesu u opoziciji već su na vlasti, i da im jedini zadatak nije da kritikuju, već da zasuču rukave i da se počnu baviti rješavanjem problema građana, odnosno svojim poslom“.

Avatar

Admin

Pročitajte još