Oprez zbog mokrih puteva i snijega

 Oprez zbog mokrih puteva i snijega

Foto: Portal Kolašin

U Crnoj Gori danas se saobraća po mjestimično mokrim putevima, a na sjeveru pada snijeg i susnježica, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG upozoravaju na povećanu opasnost od odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina

Vidljivost je mjestimično smanjena zbog padavina.

U Crnoj Gori su do 1. aprila ove godine zimske gume obavezne na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

Za sve kategorije vozila obustavljen je saobracaj na putu Pluzine – Scepan Polje zbog usova.

Na put Šavnik –Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila, a kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Podgorica – Danilovgrad, od Komanskog mosta do skretanja za Bandiće, saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom uz moguće kraće obustave ne duže od 15 minuta.

U cilju zaštite stanovništva od koronavirusa zabranjen je putnički međugradski saobraćaj od petka od 22 sata do ponedjeljka do pet sati.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore se preko graničnih prelaza obavlja svakodnevno tokom 24 sata, osim preko graničnog prelaza Vuča na putu Rožaje – Tutin i Metaljka na putu Pljevlja-Čajniče, koji se obavlja od sedam do 19 sati.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još