Oprezno na sjeveru zbog poledice i snijega

 Oprezno na sjeveru zbog poledice i snijega

Foto: Portal Kolašin

U Crnoj Gori u nižim predjelima saobraća se po pretežno suvim putevima, dok je na sjeveru i ponegdje u centralnim predjelima izražena poledica, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG savjetovali su da se posebno oprezno vozi preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima i upozorili na povećanu opasnost od odrona.

U Crnoj Gori su do 1. aprila ove godine zimske gume obavezne na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na putu Šavnik – Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.

Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka zbog bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad – Podgorica, dionica Komanski most – skretanje za Bandiće zbog radova je neophodna opreznija vožnja.

Zbog montaže nosača na mostu Sušica na rekonstrukciji puta M-3 Danilovgrad –Podgorica
obustavljen je saobraćaja za sve vrste vozila od
22 do 03 sata.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore se preko graničnih prelaza obavlja svakodnevno tokom 24 sata.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još