Počela sanacija gradskih ulica

 Počela sanacija gradskih ulica

Foto: Portal Kolašin

Zahvaljujući dobrim vremenskim uslovima u Kolašinu je danas započela sanacija gradskih saobraćajnica, odnosno saniranje „udarnih“ i „opasnih“ rupa. U Lokalnoj upravi su odavno prepoznali važnost što hitnije sanacije jer su neke „rupe“predstavljale značajnu opasnost po saobraćaj, ali vremenski uslovi nijesu dozvoljavali da se započne sa sanacijom ranije.

Sanacija gradskih ulica se finansira od strane Sekretarijata za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj dok radove izvodi Komunalno preduzeće.

Kako je istakao direktor komunalnog preduzeća, Milivoje Bulatović, prvog dana su sanirane rupe u ulicama i to: Boška Rašovića, Dunje Đokić, Milivoja Bulatovića, kao i dio ulice Vojvode Mine. Takođe saniran je i „pravac“ u Smajlagića Polju pored Gradske kapele.

„Narednih dana će se urediti i ostale ulice i centralnoj gradskoj zoni. Kritične rupe na ulicama se izrežu, očiste, premažu i na kraju se valja ugrađeni asfalt. Prvi put ove poslove radimo u februaru jer nam dozvoljavaju povoljne vremenske prilike. Ovo je važan detalj uređenosti ulica i cilj nam je što kvalitetnije uradimo ovaj posao u kojem će biti ugrađeno preko 40 tona asfalta“, kazao je Bulatović.

Foto: Portal Kolašin

Sekretarka Sekretarijata za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj, Ljiljana Rakočević, ističe da je započelo uređenje centralne gradske zone od posledica koje je donela zima.

Prema njenim riječima, snijeg,mrazevi kao i zimsko održavanje ulica,ostave posledice tako da su neophodne intervencije.

„Sezona skijanja na Bjelasici će trajati i u martu i u aprilu pa nam je stalo da turisti prolaze uređenim ulicama. Takođe je ovo dio priprema u za ljetnju turističku sezonu. Kolašin ima prostorno i urbanistički prepoznatljiv centar grada koji mora da ima potrebnu komunalnu uređenost“, kazala je Rakočević ističući da je to jedan od prioriteta u Sekretarijatu na čijem je čelu te da imaju i odličnu saradnju imamo sa Komunalnim preduzećem.

Avatar

Admin

Pročitajte još