Počela sanacija klizišta na putu u Cerovici

 Počela sanacija klizišta na putu u Cerovici

Foto: Opština Kolašin

Opština Kolašin angažovala je preduzeće „Keker“ iz Kolašina kako bi se sanirao oštečen put u Rovcima. Naime radovi na sanaciji su započeti juče na putu između Cerovice i Liješnja, koji je oštećen zbog obilnih padavina koje su zadesile teritoriju opštine Kolašin proteklih dana.

Zbog ošetćenja aktiviralo se klizište na pomenutom putu što je postalo veoma rizično.

Prema riječima Bojana Kuburovića, potpredsjednika opštine, angažovana je mehanizacija preduzeća „Keker“ koja ima kvalitetnu mehanizaciju da bi se sanirao problem na ovom dijelu puta.

„Procijenjeno je da prvi korak bude izmještanje dijela trase koji je bio ugrožen klizištem. Klizište je „odsjeklo“ dio puta i suzilo ga tako da su mogli da prođu samo manji putnički automobili. Saobraćaj je blokiran za teretna vozila. Izmještanjem dijela trase će se omogućiti prohodnost puta i tako stanovnici Liješnja i Veljeg Dubokog neće biti saobraćajno blokirani. Kada se na proljeće stabilizuju vremenski uslovi, tražiće se trajno rješenje a na terenu će biti saobraćajni stručnjaci koji će predložiti šta i kako treba raditi“, kazao je Kuburović dodajući da su sa pozicije kolašinske lokalne uprave brzo reagovali kako bi se omogućilo odvijanje saobraćaja.

On kaže da se radi o putnom pravcu koji povezuje Jadransku magistralu preko Medjuriječja, Cerovice, Liješnja sa Veljim Dubokom.Višnjama i Kapetanovim jezerom.

„Modernizacija puta se odvija u fazama a prošle godine su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i opština Kolašin, organizovali asfaltiranje do Liješnja“, kazao je Kuburović.

Avatar

Admin

Pročitajte još