Početi sveobuhvatnu pripremu za narednu sezonu

 Početi sveobuhvatnu pripremu za narednu sezonu

Foto: Vedran Vujisić

Pandemija koronavirusa uticala je na poslovanje hotela Avala i Bianca, saopštili su iz kompanije koja njima upravlja, Beppler&Jacobson Montenegro i dodali da je sada potrebno početi sveobuhvatnu i pažljivu pripremu za narednu sezonu, prenosi portal FOS Media.

Generalni menadžer hotela Avala, Nemanja Kuljić, je predstavio analize koje su uradili za oba hotelska objekta, ocjenjujući da je ovo bila izuzetno složena i teška godina.

“Ostvareni prihodi, od oko 30 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine, jedva da su pokrili dio troškova”, naveo je Kuljić u saopštenju.

On je rekao da je broj ostvarenih noćenja od jula do septembra na nivou 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, a ostvareni prihod manji od 30 odsto, prvenstveno kao posljedica snižavanja cijena.

“Ipak, vjerujem da je najteži period iza nas i da će u prvom momentu nova godina donijeti određene pomake. Očekivanja moraju biti umjerena, a preciznije planove, odnosno prihode, je gotovo nemoguće predvidjeti”, smatra Kuljić.

Prema njegovim riječima, kriza će proći, ali je vrlo vjerovatno da će u narednom periodu doći do pomjeranja na globalnom turističkom tržištu.

“Upravo tu treba odigrati veoma ozbiljno i na tržište izaći sa jasnom i spremnom strategijom koja će makar povratiti poziciju koju smo imali prošle godine, a koja je bila prilično dobra”, kazao je Kuljić.

On smatra da se svi moraju potruditi kako bi poremećenu cjenovnu politiku vratili u “normalno” stanje.

Kuljić je saopštio da u ovim teškim momentima nijesu iznevjerili goste i da su budvanska Avala i kolašinska Bianca bili otvoreni, a svi hotelski sadržaji bili u funkciji.

“Tako će ostati i u narednom periodu bez obzira na okolnosti”, poručio je Kuljić.

On je naveo da je drugačija cjenovna politika tokom ljetnje sezone te hotele učinila više dostupnim klijenteli iz Crne Gore i regiona.

“Uprkos izazovnoj zdravstvenoj i finansijskoj situaciji uspjeli smo da zadržimo veliki broj radnika, pa u ovom momentu kompanija ima skoro 250 zaposlenih. Pomoć države u vidu subvencija je izuzetno značajna”, zaključio je Kuljić.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još