Počinje dugo najavljivana rekonstrukcija Doma penzionera

 Počinje dugo najavljivana rekonstrukcija Doma penzionera

Foto: Vedran Vujisić

Predsjednik opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović, juče je potpisao ugovor sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja o adaptaciji objekta Udruženja penzionera, koji je opština namijenila za dnevni boravak za najstarije sugrađane.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika radovi će početi na proljeće 2021. godine a to podrazumijeva adaptaciju 80m2 prostora uključujući i fasadu zgrade. Vrijednost radova je 60.000€ dok je izvođač radova preduzeće ‘Karadag Consulting & Construction’.

„Na ovaj način Opština Kolašin nastavlja sa brigom prema ranjivim grupama gdje uvijek stare osobe u stanju socijalne potrebe imaju poseban tretman“, kazao je Bulatović dodajući da očekuje da Dnevni boravak za stare počne sa punim radom polovinom iduće godine.

Podsjećanja radi, 20108. godine dogovoreno je da opština Kolašin obezbijedi prostor za Dnevni boravak za stare kojeg će rekonstruisati i opremiti Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Tada je definisano da će Ministarstvo finansirati i ponudu koju će nuditi Dnevni boravak za stare – jedan topli obrok. bezalkoholna pića, društvene igre.

Tom prilikom , Predsjednik opštine Bulatović je kazao da nakon sagledavanja više mogućih lokacija, Opština se opredelila da uputi zahtjev Opštinskom odboru penzionera kako bi se donji dio tog objekta koristio za potrebe Dnevnog boravka za stare. Tada je i dogovoreno da u Domu penzionera bude smješten Dnevni boravak za stare.

“Ono što možemo da najavimo jeste da će korisnici Dnevnog boravka za stare imati mogućnost da borave,popiju tople napitke, konzumiraju jedan topli obrok, koriste društvene igre, da se druže od od 7 do 15 sati”, kazao je tom prilikom Bulatović.

Avatar

Admin

Pročitajte još