Pogledajte kako izgleda zdravstveno upozorenje u skladu sa kojim se ulazi u Crnu Goru (FOTO)

 Pogledajte kako izgleda zdravstveno upozorenje u skladu sa kojim se ulazi u Crnu Goru (FOTO)

Ministarstvo zdravlja donijelo je danas nove mjere a jedna od njih je i ulazak u CG bez obaveznog testa, ali uz poštovanje zdravstvenih mjera i u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje će biti dostupno na svim graničnim prelazima kao i sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, piše portal FOS Media.

– Crnogorski državljani, stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, kao i stranci, mogu da ulaze u Crnu Goru preko svih graničnih prelaza, uz poštovanje zdravstvenih mjera, u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje Crne Gore, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

„Zdravstveno upozorenje dostupno je na svim graničnim prelazima u Crnoj Gori i objavljuje se na internet stranici Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Crne Gore“, navedeno je na sajtu.

Upozorenje sadrži osnovne mjere koje putnici moraju preduzeti i dvojezično je.

Printscreen

Dio na engleskom jeziku:

Foto: Printscreen

Pored osnovnih mjera sadrži i informacije o epidemiološkim službama u crnogorskim gradovima, imenima zaduženih ljekara i njihovima kontaktima kako bi im se svi koji uđu u CG mogli u slučaju potrebe obratiti.

Obrazac zdravstvenog upozorenja možete pogledati i preuzeti na ovoj internet adresi:

https://mzd.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rid=422471&rType=2&file=Obavje%C5%A1tenje%20-%20zdravstveno%20upozorenje%20IJZCG%2011.01.2021.pdf

Takođe, sve mjere koje su u CG na snazi možete pogledati OVDJE.

Izvor: FOS Media

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još